Doopcadeaus voor baby’s, kinderen en volwassenen

Een doopsel is een bijzondere gebeurtenis. Bij zo’n bijzonder moment hoort een mooi cadeau. Maar welke doopcadeaus voor baby’s, kinderen en volwassenen zijn geschikt? Hier een mooie lijst met de mooiste items.

doop (de; m): rituele besprenkeling van het hoofd met water of rituele onderdompeling waardoor iemand in een kerk wordt opgenomen.

Een doopsieraad

Baby sieraden van zilver met naam en/of Bijbelse tekst is een prachtig cadeau om te geven. Dat is echt een cadeau wat wordt bewaard en voor altijd gekoesterd wordt. Voor een groter kind of volwassene kun je ook een armband als hanger met kruisje kopen, of met Bijbelse tekst. Denk ook eens aan een mooie gepersonaliseerde sieraden. Die op welke manier dan ook symbool staan voor de mooie dag.

Bijbel

Een Bijbel is natuurlijk een perfect passend cadeau. En het mooie is dat je tegenwoordig bijbels hebt in allerlei vormen en kleuren. Je hebt de bijbel voor baby’s, peuters, met flapjes, als zoekboek of werkboek. Er is altijd wel een exemplaar passend bij de leeftijd.

Bijbels speelgoed

Voor volwassenen is dit minder interessant natuurlijk. Maar voor kinderen heb je ontzettend mooi Bijbels speelgoed. De Ark van Noach is door verschillende speelgoed merken gemaakt. Maar denk ook aan bijvoorbeeld een mooie kerststal om mee te spelen, een mooie puzzel of cd. Al kan ik me voorstellen dat er genoeg volwassenen zijn die een mooie kerststal of houten handgemaakte figuren ook kunnen waardelen.

Boom

Een boom staat symbool voor het leven. Hoe mooi is het om zo’n mooi symbolisch cadeau te geven. Natuurlijk moet je van tevoren even checken of er überhaupt wel plek is in de tuin. Kies zelf welke boom het meest passend is voor de gedoopte.

Gepersonaliseerd schilderij

Laat een beeld of schilderij maken door een lokale kunstenaar. Een goed werk blijft voor altijd bij je. Persoonlijker kun je het haast niet krijgen.

Kaars

Een kaars kun je helemaal zelf laten ontwerpen. Zet er een mooie Bijbelse tekst op, de naam met datum of kies juist voor een mooie passende kandelaar.

Zilveren spaarpot

Een spaarpot is een item wat voor altijd bij je blijft. Vooral als het eentje is die gemaakt is van zilver. Je kunt hem voor het kindje laten graferen met naam zodat het een mooi persoonlijk cadeau wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.