De motoriek van jouw kind verbeteren met zitten

Moet je bijna bevallen of heb je net een baby gekregen? Dan wil je jouw kind van alle gemakken voorzien. Hoewel baby’s vaak veel slapen, moet je ook de benodigdheden in huis halen om het zitten te verbeteren. Hiervoor zijn een groot aantal varianten mogelijk. Denk hierbij als eerste aan een wipstoel. Deze kan jou grote voordelen opleveren na het aanschaffen. Ook helpt het jouw kind bij de motoriek. Maar waar moet je dan aan denken? En wat kan nog meer helpen bij het zitten van jouw kind? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij, zodat je jouw kind weer verder helpt.

Steeds meer in beweging komen

Met een wipstoel kan jouw kind zitten en rondkijken in de woning. Vooral de eerste weken zal jouw kind voornamelijk kijken naar vormen en lichtjes. Hier kan jouw baby uren naar staren, zonder dat het gaat vervelen. In het begin zal je de stoel wel zelf in beweging moeten brengen. Jouw baby heeft nog niet voldoende spieren opgebouwd en is nog niet bekend met de bewegingen. Na verloop van tijd merk je echter dat de wipstoel steeds meer beweegt. Jouw kind kan zich dan ook zelf vermaken, terwijl jij een aantal zaken in het huishouden doet. De vooruitgang bij jouw kind is te allen tijde zichtbaar.

Een zitplek in de auto creëren

Een andere stoel die niet mag ontbreken voor jouw woning is een Maxi Cosi auto. Ook in de auto moet jouw kind namelijk goed en veilig zitten. Het is hierbij van belang dat je de stoel goed vastzet. Daarna kan jouw kind erin zitten, waarna je de veiligheidsgordels dicht doet. De Maxi Cosi voor de auto auto zorgt dan voor voldoende zitcomfort voor jouw baby. Tevens heb je hiermee een hulpmiddel in handen voor wanneer je even snel een winkel in moet. Je draagt jouw kind namelijk eenvoudig mee en plaatst het autostoeltje daarna weer terug in de auto. Jouw kind heeft hiermee ook weer de mogelijkheid om te leren zitten en de spieren te ontwikkelen. 

Speelgoed voor nog meer ontwikkeling

Alle stoeltjes zorgen al voor een eerste verbetering van de motoriek van jouw kind. Je kunt dit nog verder ontwikkelen door middel van speelgoed. Al vanaf baby af aan zijn er verschillende speelgoedartikelen aan te schaffen en na verloop van tijd kun je dit steeds verder uitbreiden. Het speelgoed komt tegenwoordig ook in meerdere varianten, waardoor je het helemaal aanpast aan jouw wensen en ervoor zorgt dat het ook helemaal bij jouw kind aansluit. Je hoeft hiervoor alleen nog maar een keuze te maken, waarna je samen met jouw kind aan de motoriek en andere ontwikkeling werkt. Alles vooraf aanschaffen zorgt ervoor dat je voorbereid bent op iedere week na de bevalling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.