Review: Pip & Nut notenpasta en pindakaas

pindakaas-pip-nut

Ik ontving een leuk pakketje met verschillende soorten pindakaas en notenpasta van Pip & Nut. In deze pasta’s zit geen rommel. Maar is het dan wel lekker? Ik zocht het uit.

 

Pip-Nut-pindakaas

 

Pip & Nut

 

Pip & Nut

Pip & Nut sinds kort verkrijgbaar in Nederland. Dit merk staat voor pure producten zonder onnodige toevoegingen. Noten en een beetje zout. De hippe verpakking maakt het geheel af. Ik mocht een pakketje ontvangen met 4 smaken. ‘Smooth Peanut Butter’, ‘Smooth Almond Butter’, ‘Crunch Peanut Butter’ en ‘Crunchy Maple Peanut Butter’.

 

pip-nut-pindakaas

 

Wat is er mis met andere pindakaas

Toen ik dit pakketje kreeg vroeg ik me af hoe deze notenpasta’s en pindakazen dan verschillen met andere merken. Ik zocht even op wat in ‘gewone pindakaas’ zit. Ik kwam erachter dat het grootste verschil hem zit in de toegevoegde oliën. In bijna alle pindakazen is palmolie toegevoegd. Pip & Nut voegt dit bewust niet toe. Ik vroeg me af waarom niet, is dit dan slecht voor je? Volgens het voedingscentrum wel. Ik zal niet alles herhalen uit het artikel maar het belangrijkste is toch wel dat palmvetten ‘slechte vetten’ bevatten. De zogenoemde onverzadigde vetten.

 

 

Review

Nu was ik dus wel heel erg benieuwd hoe dit zou smaken. Is het überhaupt wel lekker zonder dit soort toevoegingen of smaakt het nergens naar. Ik ging voor de gewone ‘Smooth Peanut butter’. Op het potje stond al dat je goed moest roeren en heb ik dan ook maar gedaan. Het viel mij gelijk op dat het inderdaad vloeibaar is. Daar is in die andere producten het palmvet natuurlijk voor, om het hard te maken. Je verwacht het niet maar het smaakte gewoon naar pindakaas. Gewoon lekkere pindakaas dus 🙂

 

Kopen

De artikelen van Pip & Nut zijn onder andere online te koop bij de Jumbo voor € 2.79.

 

 

* De producten in dit artikel heb ik gratis ontvangen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.