10 x waarom een peuter hebben geweldig is!

peuter-geweldig

Peuters. Een kruising tussen een schattig poesje en spongebob. Ze zijn zo af en toe vermoeiend. Je wil regelmatig achter het behang plakken maar ze kunnen ze leuk zijn. Ik vertel je waarom een peuter hebben geweldig is!

 

peuter-geweldig

 

Ze praten zo grappig

Ik lig echt regelmatig in een deuk om de woordjes van Gijs. Zo is een kopje thee ’toppie thee’ mijn broertje Kas noemt hij Tas en bij het liedje poesje miauw zingt Gijs standaard ‘mama miauw’. Gewoon hilarisch.

 

Ze kunnen op zo’n grappige manier stout zijn

Ik weet dat ik hem streng toe moet spreken als hij iets stouts doet maar ik moet toch echt lachen om die ondeugende oogjes van Gijs. Dan kan ik echt niet serieus zijn.

 

 

Ze zijn zo lekker eerlijk

Gijs zit met zijn handjes aan zijn haar en zegt, “mooi”. Ik vraag: “Vind jij mama’s haar ook mooi?” Zegt Gijs daarop: “Neeee, mama haar nie mooi”. En bedankt hè! Maar als ik aan hem vraag: “Vind jij mama lief?” Dan word ik beladen met kusjes. Heerlijk zo’n peuter!

 

Mama is de liefste

Het blijkt dat als ze puber worden dat ze mama irritant gaan vinden maar peuters vinden mama (of papa) De allerliefste. Ik krijg dan ook regelmatig kusjes en knuffels. I love it!

 

 

Ze zijn zo lekker enthousiast

Peuters zijn nog niet zo goed in het controleren van hun gevoelens. Voelen ze zich boos dan zijn ze boos, voelen ze zich verdrietig dan zijn ze dat ook. Er zijn nog geen helpende gedachten. Heeft ook weer leuke kanten want ze kunnen zo onbevangen blij zijn. Mijn peuter is helemaal enthousiast als ik of zijn vader thuiskom. Als ik vraag of hij een koekje wil dan springt hij door de kamer van blijdschap. Leuk toch!

 

 

Je kunt leuke dingen met ze doen

Dat vind ik echt het allerleukste om te doen. Gewoon samen ergens heen. Naar de bieb, winkel, het zwembad of gewoon een eindje wandelen. Vind ik leuk!

 

Ze liggen regelmatig in een deuk

Er zijn van die spelletjes die we echt honderden keren moeten doen maar die blijven leuk. Mijn peuter kan zo in een deuk liggen dat hij letterlijk krom ligt van het lachen.

 

Samen een filmpje kijken

Zo af en toe kijken we lekker een netflixfilm. Dekentje over, wat lekkers erbij. Gezelliger wordt het niet hoor! Aanraders zijn Vaiana en Rapunzel.

 

Steeds zelfstandiger

Het wordt echt steeds makkelijker. ’s Morgens smeer ik een broodje, zet ik een kopje thee en hij zorgt dat het er in komt. Zo af en toe mag hij zijn eigen broodje al smeren en wordt het dus steeds makkelijker.

 

Blij met weinig

Wij zouden toch af en toe wel een voorbeeld mogen nemen aan onze peuters. Geef ze een stuiterbal en ze zijn de hele dag zoet. Ze kunnen zo blij zijn met weinig. Vaak is liefde en aandacht al genoeg.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.