Bloggen als werk valt vies tegen

Het klinkt zo leuk om van bloggen je werk te maken maar eigenlijk vond ik het maar niks.

Jeej, 10 euro

Toen ik begon met bloggen wist ik niet eens dat er geld mee verdienen viel. Toen ik dan ook na een jaar denk ik de eerste betaalde samenwerking binnenkreeg ging er een wereld voor mij open. Kan ik serieus met mijn hobby mijn geld verdienen? Wat wil een mens nog meer. Door de jaren heen ben ik steeds wat meer gaan verdienen en had ik op een gegeven moment een redelijk vast inkomen. Nog steeds niet veel maar wel genoeg om een middag ouderschapsverlof op te nemen en die middag te besteden aan bloggen.

Bloggen voor werk

Opeens kwam er druk op te liggen. Ik moest niet zomaar wat voor de gezelligheid bloggen maar er moest ook geld verdiend worden. En kon ik niet gewoon een beetje afwachten tot dat ik mailtjes kreeg van opdrachtgevers die mij wel willen betalen maar moet ik ook zelf actief op zoek naar opdrachten. Op sites kun je dan pitchen (soort solliciteren) voor opdrachten die passen. Bleek al snel dat ik daar vooral heel ongemotiveerd van werd. Vooral als ik dan een afwijzing krijg. Daar kon ik dan echt stress van hebben. Daarnaast kreeg ik ook al stress als ik al een paar weken geen betaalde opdrachten had gehad. Het hoort allemaal bij het leven van een zelfstandig ondernemen maar het is absoluut niks voor mij.

We doen het anders

Voor het volgende schooljaar heb ik dan ook maar besloten om geen ouderschapsverlof op te nemen. Dan word ik maar geen professionele blogger. Helaas pindakaas. Zo kan ik het bloggen gewoon blijven zien als hobby en alles wat ik daar dan mee verdien is mooi meegenomen. Ik vertik het gewoon om daar stress van te hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.