Review: Het peuterfestijn in het Atlas Theater Emmen

peuterfestijn-atlastheater

Afgelopen zondag mochten wij naar het peuterfestijn in het ATLAS Theater. De eerste keer naar het theater voor Gijs en ik vertel je hoe het daar was.

 

peuterfestijn-atlastheater

 

Het ATLAS Theater Emmen

Het ATLAS Theater in Emmen is toch echt wel mooi hoor! Vorig jaar ben ik er voor het eerst geweest met een voorstelling van Bert Visscher en vandaag voor het eerst met Gijs. Ondanks dat het theater er al een paar jaar staat voelt het nog echt als nieuw. Ik wist het niet, maar er wordt volop gebouwd aan een hotel voor de deur. Joh, Emmen wordt nog ‘de hotspot’ van het land :p. 

 

Peuterfestijn

“Gijs, we gaan naar het theater vandaag.” Gijs kijkt mij aan, “theater?” Gijs is nog nooit in het theater geweest. Ik vond dit peuterfestijn dan ook een perfecte eerste kennismaking. Korte voorstellingen van Dora, Paw Patrol en Fien en Teun die afgewisseld worden met rustpauzes waarin je je ook niet hoeft te vervelen. Je kunt puzzelen, op het springkussen en tekenen. Ook kon je geschminkt worden, met je idolen op de foto en lekker spelen. Ik ben er gewoon ‘open minded’ naar toe gegaan. Vindt Gijs het niks dan zijn we ook vrij om weer te gaan. Naast dat moest ik natuurlijk ook rekening houden met mijn overspannenheid. Wie zien wel hoe het zou lopen.

 

 

Naar het theater

“Kijk Gijs, dit is het theater”. Een mooie rode loper was uitgelegd, ik probeerde nog snel een foto te maken van Gijs voor het theater maar meneer was al binnen. We waren mooi op tijd. Ik ben altijd bang dat ik te laat kom en dan blijkt dat ik altijd veel te vroeg ben. Doordat we een beetje om moesten lopen waren we precies op tijd. Perfect! Boven was het al ‘lekker druk’. Heel veel mama’s, een paar papa’s en ontzettend veel enthousiaste peuters. We zochten in de zaal ons plekje en naast ons zaten de winnaars van de winactie die ik voor dit peuterfestijn mocht organiseren.

 

peuterfestijn-atlas-theater

 

De voorstelling begint

Gijs keek zijn ogen uit en ik kon merken dat hij het best een beetje spannend vond. We zaten dan ook bijna helemaal voor aan. De eerste voorstelling was de voorstelling van Dora en die was gewoon ontzettend grappig. Ik zag dat heel veel kinderen lekker aan het meedansen waren. Het duurde dan ook niet al te lang of de show was afgelopen. Goede timing voor die peutertjes. We zochten een rustig plekje om wat te drinken. Ik merk dat het veel indruk op Gijs heeft gemaakt.

 

peuterfestijn-atlas-theater

 

Lekker spelen

Kinderen mochten in de pauze onbeperkt ranja pakken en ik bestelde voor mijzelf wat drinken. Gijs werd al snel aangetrokken tot de grote puzzels. Daarna gingen we nog even tekenen. Ik kocht een suikerspin die ik uiteindelijk alleen op kon eten aangezien meneer er heel vies naar keek en toen ging de bel alweer voor de tweede show van Fien en Teun. Ik vind het heel erg om te zeggen maar ik ken dit helemaal niet. Is dit gewoon van tv? Het was wel weer een ontzettend leuke show. We zaten nu achteraan en dat was beter.

 

 

peuterfestijn-atlas-theater

 

Genoeg voor vandaag

Nadat de show afgelopen was vroeg ik aan Gijs: “Zullen we naar huis gaan?” Gijs knikte en ik besloot dan ook dat het goed was. Er zou nog een show komen van Paw Patrol maar ik zag dat Gijs moe was. We kochten een lekker ijsje bij de Toscane en hadden de rest van de dag een relaxdagje 😉 Die avond vroeg ik Gijs of hij het leuk vond in het theater en hij zei: “Theater leuk mama.”

 

Leestip: De leukste musea voor kinderen in Drenthe

 

Conclusie

Ik vond het persoonlijk ontzettend leuk! Goed georganiseerd en de shows zijn goed afgesteld qua tijd en interesses van de kinderen. Ik denk dat dit zeker een leuke eerste kennismaking is. Voor sommige kinderen misschien wat lang? Maar je bent dan natuurlijk ook vrij om weg te gaan. Wij gaan in de herfstvakantie weer, naar de smurfen. Ik ben heel benieuwd hoe dit is. Ik zag stiekem ook al in het foldertje een leuke voorstelling van Kikker, Woezel en Pip en Bumba.. Wie weet 😉 Ben je nou benieuwd welke voorstellingen nog meer geschikt zijn voor kinderen in het ATLAS Theater? Kijk dan even hier.

 

 

* De kaartjes voor de voorstelling waren gesponsord

3 Comments

 1. Wij waren er ook zaten een rij (schuin) voor jullie =)

  Kon zien dat gijs het spannend vond hij zat lekker bij mama. (En was je bij fien en teun idd kwijt 😉 hihi)

  Mijn dochter (4) vond de dora voorstelling ook erg leuk. De fien en teun iets minder maar dat vind ze op tv ook niet echt leuk. (Word op telekids/rtl8 uitgezonden)

  De shows waren idd net lang genoeg. En de interactie wat ze hebben met de figuren is gewoon leuk. Alleen mijn beidehante dame… mama een zeemeermin kan helemaal niet staan!

  Wij gaan zowiezo naar de woezel en pip voorstelling en misschien die van bumba..

  Groetjes veronique!

  1. Echt? Wat grappig! Haha je meid heeft helemaal gelijk, sloeg ook nergens op:p

 2. Leuk! Wij gaan 21 oktober naar de voorstelling die gemaakt is naar het boek: over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Héél benieuwd! Ook Daan zijn eerste keer in het theater en een boek dat ik vroeger érg leuk vond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.