Waar ik me soms best zorgen over maak..

Er is iets wat ik eigenlijk niet vaak met mensen deel maar waar ik me toch zorgen over maak. Ik ben benieuwd of jullie dit herkennen. Ook vertel ik jullie over Flygrn.

 

 

Milieu en Natuur

Als ik naar het nieuws kijk dan schrik ik er van. Hoe wij als mensen met de natuur en het milieu om gaan. De wereld die zoveel signalen afgeeft en wij, de mens die de signalen gewoon negeert. De zee die vol ligt met plastic, een natuurramp als gevolg op de opwarming van de aarde en het verbruiken van zoveel grondstoffen. Ik word daar soms verdrietig van hoor. Maar ik weet niet zo goed wat ik er aan kan doen.

 

Wat te doen?

Ik zou best graag wat willen doen. Nee, niet als milieu-activist de zee op gaan met spandoeken maar gewoon als mens. Zo heb ik een blogvriendin die helemaal in to the ‘green lifestyle’ is gevraagd of ze binnenkort een artikel wil schrijven. Gewoon omdat ik iets wil doen maar niet goed weet hoe. Kijk, basisdingen als afval scheiden doe ik. Ik neem een tasje mee naar de markt, ik probeer minder vlees te eten maar voor de rest weet ik het gewoon niet zo goed.

 

Wat is goed?

Ik dacht laatst: misschien moet ik iets minder dingen kopen bij de Action of op Aliexpress. Dat kan vast niet goed zijn? Maar wie verzekert mij dat als ik iets bij de blokker of Hema koop dat dat dan wel goed is? Is dat dan wel goed voor het milieu? Ik weet het niet? Net zoals met eten. Ik begrijp dat aardbeien buiten het seizoen om niet zo goed zijn. Maar laatst zag ik op een milieusite dat het beter was aardbeien uit het buitenland te halen dan aardbeien uit kassen in Nederland. Begrijp je mijn verwarring? Ik wil het wel maar weet niet hoe. Er is geen keurmerkje wat laat zien dat het milieu in het proces geen schade heeft geleden.

 

Klein beginnen met Flygrn

Wil je net zoals ik wel iets doen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan zou je eens kunnen kijken naar Flygrn. We weten allemaal dat vliegen niet goed is voor het milieu maar wat als je de CO2 kunt berekenen en dat je er voor kunt kiezen om die CO2 te laten compenseren? Klinkt goed toch?  Stel dat je wilt vliegen van Amsterdam naar Barcelona. Dan kan ik de steden op de pagina van compenseren invullen en zie gelijk hoeveel CO2 ik uitstoot. Boek ik via Flygrn? Dan wordt deze 0.39 ton CO2 gecompenseerd door bijvoorbeeld bomen of zonnepanelen. Je krijgt vervolgens een certificaat in je mail.

 

Wat een mooi initiatief toch? Vind ik wel! Niet dat vliegen dan ineens goed is voor het milieu maar dan ben je er in ieder geval bewust mee bezig.

 

 

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Flygrn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.