Mijn ervaring met de Philips Lumea Essential

philips-lumea

Ik gebruik al een half jaar zo’n ‘flitsding’. Eerlijk? Ik ben niet mega enthousiast. Vandaag mijn ervaring met de Philips Lumea Essential.

philips-lumea

De wattes?

Voordat ik vertel over mijn ervaring met de Philips Lumea Essential* zal ik eerst eens vertellen wat het is. Voor het gemak noem ik het maar even een ‘flitsding’. Want dat is wat hij doet. Het geeft een soort lichtflitsen waardoor het haar minder snel hoort te groeien. Het is niet goedkoop, ik betaalde er zo ongeveer €180,- voor. Ik hoor je denken, wat? Ik vond het ook veel en heb er ook lang over nagedacht, veel over getwijfeld en veel gelezen over de ervaring met de Philips Lumea Essential. Toch heb ik de gok gewaagd. Een beetje spijt? Ja!

philips-lumea

Hoe werkt het?

Als eerst is het makkelijk om de gratis app te downloaden. Die app houdt precies bij wanneer je wat moet doen. Ook kun je in de app aangeven welke huidskleur je hebt. Op die manier krijg je dus persoonlijk advies compleet op jouw lichaam afgesteld. Tot zo ver is er niet zo veel aan de hand. Het apparaat heeft 5 standen. Je moet beginnen met een lage stand en het is de bedoeling dat je steeds een standje hoger gaat. In de app kun je steeds zien op welke stand je hem moet zetten. Stel dat je wil beginnen met je benen dan moet je ze eerst scheren. Daarna ga je de hele benen flitsen met het ‘flitsding’. Een paar weken later krijg je de melding dat je de tweede ronde moet gaan doen. Na ongeveer 5 (?) keer ben je klaar en moet je alleen elke maand nog bijwerken.

philips-lumea

Mijn ervaring met de Philips Lumea Essential

Ik ben niet iemand die er op kikt om een bedrijf of product compleet af te maken. Maar ik wil wel eerlijk zijn. En dat ga ik doen. Ik zie namelijk geen verschil. Gewoon niks! Ik gebruik het nu al ongeveer een half jaar. En ik blijf het ook maar gewoon proberen want ik hoop dat het toch nog gewoon een keertje aanslaat. Maar ik merk gewoon geen ene verschil. Ten eerste is het veel werk, het is echt een gedoetje om dat elke keer weer te moeten doen en daarnaast merk ik geen verschil in haargroei. Het is gewoon exact hetzelfde. Voor mij is het dus geen aanrader.

Leestip: Makkelijk foto’s bewerken met een gratis programma

Review

Pluspunten:

  • Makkelijk in gebruik
  • De gratis app is handig en duidelijk

Minpunten:

  • Zeer prijzig
  • Geen tot weinig verschil

Oftewel, ik raad dit apparaat niet aan. Wil je nou persé zo’n apparaat bestellen? Ga dan voor een iets goedkoper exemplaar. Ik heb ze alvast voor je geselecteerd.

*Affiliatie link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.