Blockaroo blokken – magnetische blokken voor peuters en kleuters

Soms kom je iets tegen waarvan je denkt, hoezo ken ik dit niet? Deze Blockaroo blokken zijn zoiets. Deze magnetische foam blokken zijn perfect voor peuters en kleuters.

blockaroo-blokken

Spelen is goud

Mijn kinderen hebben wat mijn hobby/bijbaantje betreft toch maar geluk. Als blogger heb ik soms de eer om speelgoed te testen. Dat er een mooie doos met Blockaroo blokken binnenkwam, dat vond mijn oudste van 5 dan ook geen enkel probleem. Gelijk werd de aantrekkelijke doos open gemaakt en kwamen er allerlei mooie felgekleurde blokken uit. Ze zijn zacht en groot. En daarom liggen ze bij peuters en kleuters al goed in de hand. Zonder enige instructie werden ze in elkaar geklikt. Doormiddel van magneten kun je ze in elkaar klikken en doormiddel van een draaimechanisme kun je ze ronddraaien. Ik vind het leuk om van een afstandje te kijken wat er met het materiaal gebeurt zonder dat ik mij er mee bemoei. En er werd eerst eens gekeken hoe het werkt. Het kan in elkaar en weer uit elkaar doordat er magneten zitten in de blokken, je kunt de blokken draaien en ze voelen zacht. Niet lang daarna werden er al dingen mee gebouwd. Ook in de dagen er na werd het materiaal veel gepakt en gebruikt. De kleine van 10 maanden vond het ook ontzettend interessant. En ook de vader des huizes kon het niet laten om even een raketje te bouwen. Dit speelgoed is een blijvertje en als je het mij vraagt een aanwinst voor elk kinderdagverblijf en kleuterklas.

blockaroo-blokken

Over de Blockaroo blokken

Deze blokken nodigen uit om te spelen en te ontdekken. Elk kind wil ze even voelen en aanraken. De zachtheid en grootte van de blokken maken de blokken erg aantrekkelijk. Ze zijn gewoon fijn om mee te werken en spelen. De blokken zijn magnetisch en geschikt voor kinderen van 18 maanden tot 6 jaar. Ze blijven drijven en kunnen ook mee in bad. Voordeel is dat het dus ook in de vaatwasser kan. Voor kleine kinderen is het al een uitdaging om de blokken tegen elkaar aan te plakken. Grotere kinderen kunnen er dingen mee bouwen. Goed voor de fijne motoriek, het ruimtelijk inzicht en traint het probleemoplossend denken.

blockaroo-blokken

Welke sets zijn er?

Persoonlijk denk ik dat het voor grote kinderen leuk is om er mee te spelen vanaf ongeveer 25 blokken. Al zullen jongere kinderen de sets van 10 stuks ook al heel leuk vinden. Het is natuurlijk heel leuk om af en toe een setje toe te voegen rond bijvoorbeeld verjaardag of feestdagen zodat het steeds uitdagender wordt om mee te spelen. De sets zijn niet goedkoop. Maar je weet wel zeker dat je kwalitatief goed speelgoed koopt. Benieuwd wat ik nog meer heb getest? Kijk eens bij mijn andere blogs over speelgoed.

2 Comments

  1. Vraagje van een onthaalouder: zijn de blokken bestand tegen de knabbel-grage tandjes van peutertjes?

    1. Nee niet helemaal. Ze kunnen wel tegen een stootje en zijn ook wel van sterk materiaal gemaakt maar ze zijn zeker kapot te bijten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.