Wat eet ik op een gemiddelde dag?

Ik probeer best gezond te eten. Maar of het mij altijd lukt?

Mijn eetgewoonten

Sinds ik op mijzelf woon heb ik voor mijzelf een redelijk gezond eetpatroon ontwikkeld. Ten minste, dat vind ik dan zelf. Het lukt me om op deze manier een gezond gewicht te houden. In de ogen van het voedingscentrum eet ik nog lang niet gezond genoeg. Ik heb laatst een app gedownload en een paar dagen ingevuld wat ik at. De conclusie was dat het nog niet gezond genoeg was. Ik moet meer noten eten, minder vette kaas, minder vlees en meer zuivel. Tja..

Ontbijtje

Ik sla het ontbijt echt nooit over. vroeger kwam ik soms met vreselijke honger uit bed. Tegenwoordig is dat echt niet meer het geval. Maar ik moet eten om de dag goed te kunnen beginnen. Het is ook echt even een rustmomentje voordat ik ga werken. Eigenlijk ontbijt ik elke dag met een volkoren boterham met wisselend beleg (jaja wat een lef). Soms pure hagelslag of jam. Soms vleeswaren of lactosevrije smeerkaas maar de ochtend begin ik meestal zoet. Daarna neem ik standaard 2 matzes zonder beleg. Ik drink een kopje thee en koffie en ben (een soort van) klaar voor de dag.

Fruitpauze

Op de school waar ik werk is het gewoon standaard om 10.15 fruitpauze. En wat eet je dan? Ja, fruit natuurlijk. Ik probeer dagelijks te wisselen in fruit. Wat fruit betreft ben ik geen moeilijke eter en lust ik eigenlijk al het fruit wel. Favorieten zijn wel aardbeien en kersen. Als ik vrij ben probeer ik ook fruit te eten maar ik moet eerlijk zijn dat ik het wel eens vergeet hoor.

Lunch

Nouja lunch, dat klinkt gelijk weer zo chique. Gewoon brood, stoete. 2 plakjes. Wel met 2 verschillende soorten beleg hoor. Meestal 1 zoet als jam of pure hagelslag en meestal 1 hartige met vleeswaren of smeerkaas. Ook heb ik standaard snoeptomaatjes of komkommer in mijn broodtrommel. Op zaterdag haal ik vaak een croissantje op de markt. Ik drink eigenlijk over de dag heen constant thee.

Tussendoortje

Ik heb de neiging om hier neer te zetten dat ik heel braaf een volkorenbiscuitje eet met een kopje thee zonder suiker of zo. Maar nee. De waarheid is hard. Ik eet koekjes of chocola. Ja voedingscentrum, sugar it is!

Avondeten

Dit is verschillend. Ik ben ècht niet van de Hollandse pot, mijn man wel. Ik heb zelf 101 voedsel-intoleranties en ook nog een kleuter die slecht eet. Oftewel, het is soms een zoektocht. Vaak eten we elke week wel een keer wraps, een keer pasta, rijst, gebakken aardappelen met groente en vlees, frietjes uit de airfryer met groente en vegetarisch. Ik zou elke week wel een keertje vaker vegetarisch willen eten maar vind het zo lastig hè! Dus als je makkelijke recepten hebt dan hoor ik dit graag. Qua toetjes eet ik eigenlijk niks. Lactose mag ik niet, lactose vrije toetjes krijg ik af en toe toch last van, soja kan ik niet tegen en kokosmelktoetjesdingen vind ik goor. Dus ik kijk gezellig toe terwijl de rest toetjes eet. Niet erg hoor. Was toch al niet zo’n toetjesmens. Maar je begrijpt waarom ik het lastig vind om voldoende zuivel te eten.

Evening snacks

Ik ben echt een vrouw der gewoontes. Eigenlijk snack ik elke avond hetzelfde. Namelijk een bakje ribbelchips naturel met een paar blokjes kaas. En daarbij neem ik 1 of 2 glazen cola light. Soms neem ik wel eens een andere snack hoor maar kom toch altijd weer terug bij mijn vertrouwde ribbelchips.

Ik ben echt niet heilig. Ik eet toch ook wel eens een halve reep tony’s of pak ik nog een extra bakje chips maar over het algemeen heb ik wel een gezonde eetgewoonte vind ik zelf. Ik neem dagelijks mijn fruit en groente en eet bijna altijd volkorenproducten. Zoals ik al zei wil ik echt proberen minder vlees te eten. Maar mist het aan goede vegetarische recepten. Dus nogmaals.. Tips please!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.