Wanneer mag mama uitslapen?

Laatst vroeg ik op mijn facebookpagina hoe jullie het thuis hadden geregeld met uitslapen. Ik vertel je ook hoe wij het geregeld hebben.  

Vroeger

Vroeger toen we nog kinderloos waren we dachten dat we het zwaar hadden, toen had ik elke vrije dag uitslaapdag. Ik zette vaak de wekker rond 9 uur want anders kon ik ’s avonds niet slapen. Wat een verwennerij hè! Ik ga eerlijk zijn, ik mis dat. Heel erg zelfs! Ik heb je al eens verteld wat mijn grootste valkuil is, slaapgebrek dus. –> mijn opvoedingskiller

 

Chelsey: Elke ochtend gaat mijn vriend aan het werk ( behalve op zondag ). En dan zijn tegen half 7/7 uur de beide kindjes ook wakker (als de baby niet eerder is ?). Dus dan ga ik ook naar beneden. Op zondag gaan we gewoon met z’n allen naar beneden ! :). We weten niet anders meer. En zelfs als we een keer oppas hebben worden we wakker om 07:00 , ( zit zo in ons systeem). Dat is dan wel weer frustrerend ;). 


Wietske: Ik heb mijn uitslaapdag op woensdag, maar dan wel lekker samen met mijn kindje. Zo rond 8.30 wakker worden en dan tot soms wel half 10 lekker liggen, kletsen en knuffelen ?


En nu?

Sinds Gijs goed doorslaapt (thank god al bij een week of 12) hebben we uitslaapdagen geregeld. Ik mag de woensdag uitslapen en mijn man op zondag. Ik heb het al eens verteld maar ik kan ZO ongelooflijk slecht tegen weinig slaap. Als het woensdag is en ik hoor Gijs brabbelen dan stoot ik Jan aan en maak ik van binnen een klein sprongetje. Ik schop Jan uit bed en ga helemaal breeduit liggen. It feels like Heaven <3. 


Ramona: Ik werk altijd avonddiensten dus hoef mijn zoon gelukkig nooit wakker te maken. Ik ga eruit als mijn zoon  wakker is want mijn vriend gaat elke ochtend om 5 uur al weg. In het weekend gaan we vaak samen naar beneden, gezellig!

Chantal: Mijn kleine man is altijd rond half 6/6 uur wakker. Elke dag weer. Soms beetje geluk dat hij tot kwart over 6 slaapt. Ik ben alleen met hem dus in de week ga ik er altijd met hem uit en dan om het weekend als hij naar zijn papa gaat kan ik even uitslapen. Maar uitslapen voor mij is ook maximaal tot half 9 dan ben ik ook wel wakker.


Wanneer mag jij als mama uitslapen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.