Waarom vind ik knutselen zo belangrijk? +review Bruynzeel

bruynzeel-waskrijtjes

Ik vind creatief bezig zijn en knutselen bij het jonge kind ontzettend belangrijk. Ook mocht ik wat producten speciaal voor dreumes en peuter van Bruynzeel uittesten.

 

 

Gijs verven?

Die vraag krijg ik echt 5 keer per dag. Gijs verven? Gijs klei? Gijs stempelen? Nou daar heb ik echt niet altijd zin in hoor. Maar er wordt toch wel een paar keer per week lekker geknutseld. En ik ben eigenlijk wel blij dat Gijs daar zoveel van houdt. Ik vind het namelijk heel belangrijk om creatief bezig te zijn.

 

krijtjes-bruynzeel

Voordelen van creatief bezig zijn

Ik had een paar weken geleden een workshop van mijn werk als juf en daar kwam nog even in voren hoe belangrijk het is om ruimte te geven aan creativiteit. En dan vooral vrij omgaan met dit soort materiaal. Dus gewoon lekker met je handen bezig zijn. Kinderen zijn van zichzelf nieuwsgierig en gaan van alles ontdekken. Laat ze dan ook maar lekker smeren, alles met de handen ontdekken. Laat ze gewoon hun gang gaan met het materiaal, daar leren ze alleen maar van.

 

Het gaat niet om het eindresultaat

Als je het creatieve proces voorop stelt dan is het eindresultaat niet belangrijk. Nee, het hoeft niet persé iets te worden wat jij wil. Laat je kind gewoon lekker bezig zijn met het materiaal en stap af van het idee dat het iets moet worden. Vind je dit nou interessant? Kijk dan eens op de website van de bibliotheek. Hier wordt nog eens alles uitgebreid uitgelegd.

 

Producten van Bruynzeel

Ik mocht een aantal producten uitproberen van Brynzeel speciaal voor de kleine handjes. Zo mochten we deze waskrijtjes uitproberen. Ook deze potloden van Woezel en Pip mochten we uitproberen. Gijs die vond het uiteraard helemaal geweldig om mee te knutselen. De waskrijtjes werden al flink gebruikt. Ik merkte dat ze makkelijk in gebruik waren. Door de dikte zijn de waskrijtjes goed vast te houden. Ook geven ze makkelijk veel kleur af. Je hebt ook wel eens van die krijtjes waarbij je heel hard drukt terwijl er weinig kleur komt. Dat is bij deze waskrijtjes van Bruynzeel niet zo.

 

 

 

Ook de korte dikke kleurpotloden van Woezel en Pip waren goed geslaagd. Ook deze potloden zijn makkelijk vast te houden en geven fijn de kleur af. Ik vind zelf dat dit potloden en krijtjes zijn van goede kwaliteit en fijn om mee te knutselen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.