‘Hoeveel kost mijn kind’ door Naomi

Elke maand vertelt een mama over de uitgaven. Ik wil alles weten. Van kleding tot boodschappen en dagjes uit. Vandaag Naomi. Ze vertelt alles over haar leventje in Zeeland.

 

 

Naomi

 

Wie ben ik?

Ik ben Naomi Dellaert- De Decker ben 32 jaar oud en getrouwd met Robbert hij is 34 jaar oud. Samen hebben wij dochters Guusje van 16 maanden en Saar die helaas overleden is. Op mijn website mamavanguusjeensaar.nl vertel ik hierover. We wonen in een oud eengezinswoning met uitbouw naar achter. We wonen in Zandstraat een gehucht in Zeeland zo’n vijf km van België vandaan.

 

 

Inkomsten

 

Ik werk als verzorgende IG 20 uur in een flexpool voornamelijk in Middelburg en mijn man werkt als procesoperator in Gent ploegen van zeven dagen werken en dan 2 dagen vrij. Ik zie ons als gemiddeld we kunnen leuke dingen doen letten wel op wat uitgeven. We sparen ook maar we zijn zeker niet arm.

 

 

Uitgaven

Verzorging

Ik denk dat ik zeker €50 a €60 kwijt ben aan luiers per maand & daarnaast een zo €15 aan de rest als luierdoekjes shampoo enz….. Ik koop van luiers altijd huismerk van Etos (Woezel en Pip) De rest haal ik wanneer iets in de aanbieding is de ene keer is dat Zwitsal de andere keer huismerk van Etos.

 

Kleding

Ik denk dat ik per maand wel tussen € 30 a €50 uit geef als ik eerlijk ben  ik shop veel te graag en dat is alleen nog maar erger geworden na de geboorte van Guusje. Ik koop geen merkkleding behalve als het eens in de uitverkoop is vind het zonde omdat ze op deze leeftijd nog veel groeien , meestal koop ik bij zeeman , H&M  , Wibra enz……

 

Opvang

Guusje gaat normaal gesproken 4 dagdelen per week naar de opvang daar betalen we rond de €350 voor dan is de belasting er al af. Omdat ik voorlopig thuis ben tot eind april gaat ze 2 dagdelen naar de opvang  dan betalen we dus maar de helft.

 

Boodschappen

Ik denk dat we per week €125 aan boodschappen hebben Guusje eet al sinds dat ze 10 maanden mee met de pot. Wel koop ik speciale koekjes enzo dus denk dat ik in totaal daar voor nog eens € 10 extra uitgeef aan haar.

 

Leestip: Hoeveel kost mijn kind door mijzelf

 

Dagjes uit

We gaan met regelmaat dag je weg als we er zin in hebben. Wij hebben een abonnement van de Efteling dus daar gaan we buiten de vakantie wel maandelijks één keer naar toe. Daarnaast we meestal 2 keer per jaar naar een bungalowpark, meestal in de voorjaar of na jaar een midweek en dan in de zomer een hele week.

 

Speelgoed

Guusje heeft veel speelgoed voor haar verjaardag. Vaak koop ik tweedehands of via internet wat speelgoed. Ik denk dat ik nu niet meer dan €10 uitgeef aan speelgoed ook omdat ze veel krijgt van anderen.

 

Abonnementen/clubs

Ik heb een abonnement van de sportschool sinds kort daar betaal ik €50 per maand voor en dat 6 maanden lang. Mijn man is lang lid geweest van een zwemclub maar is daar helaas mee moeten stoppen ivm blessure. Verder hebben we beide een telefoon abonnement bij elkaar €50 en ook nog rond de €25 voor Netflix en Videoland.

 

Kapper

Ik ga één keer per 6 á 8 weken naar de kapper en ben daar €25 kwijt om te knippen , zelf doe ik me haren verven na het knippen en dat is tussen de €10 en €15 per keer. Mijn man doe ik zelf met de tondeuse. Guusje is geboren zonder haar, gelukkig nu wel maar we zijn nog niet naar de kapper met haar geweest.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.