Door Marjolein: De lente in mijn bol

Elke maand vertelt gastblogger Marjolein over haar leventje. Ze heeft blij nieuws, ze is weer tante geworden van een lief neefje.

 

 

Lente

Wat een heerlijk gevoel de lente is weer begonnen. Ik kijk er ieder jaar naar uit! De lente is echt mijn favoriete seizoen. Ik werk in het onderwijs en daar staat de lente kriebels centraal. Niet op iedere school bespreken ze de lente kriebels, maar het is wel iets wat aan bod kan komen. Ook bij mij op school, bespreken ze in sommige klassen het thema ‘anders’ dat dit jaar centraal staat. In de week van de lente kriebels geven scholen elke dag les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Het is een onderwerp dat niet veel ouders met de kinderen durven te bespreken.

 

 

Baby’s

Wat ik mooi aan vind sluiten bij de lente kriebels is het krijgen van een broertje/zusje. Om ons heen hoor ik nu ook steeds vaker vrouwen die zwanger zijn. Erg leuk al die baby’s. Zo werd ik afgelopen maand weer tante van een neefje: Jens en Lauren dus grote nicht. Ik had geen idee hoe zij hier op zou reageren. Ieder kind is daarin anders, maar ik had niet verwacht dat zij dit zo leuk zou vinden.

 

 

Kun je je kindje hierop voorbereiden?

Wij hebben Lauren niet bewust meegenomen in het feit dat zij grote nicht zou worden, maar Lauren kreeg er wel veel van mee iedere keer als wij bij mijn zusje op visite waren en de buik dikker en dikker werd. Lauren vond het maar al te interessant.

5 tips:

– Ik zou zelf boekjes voorlezen over; wat zit er in je buik, mama?

– ik zou mijn kind meenemen tijdens de echo’s zodat ze dan zou kunnen kijken naar de baby

– Er veel over praten

– je kindje overal in betrekken bij het kopen van baby spullen

– gaat je kleintje naar een andere kamer? Begin er op tijd mee zodat je kindje al snel gewend is aan zijn nieuwe kamer

 

Hoe vindt Lauren haar neefje?

Het is zo leuk om te zien hoe Lauren op haar neefje reageerde. Ze heeft natuurlijk haar grote neef Caz en neefje Milan die 4 weken jonger is dan zijzelf, maar een klein baby’tje kent ze nog niet. De eerste paar minuten vond ze het een beetje gek op te zien. Dit zie je ook terug op de foto, maar na 5 minuten riep ze continu baby, baby, baby Jens! De dagen erna liep ze continu baby te roepen en vragen of ze naar de baby mocht kijken op de foto. Mijn zusje woont niet om de hoek en daarom stond er al gauw een dag gepland om weer bij de baby langs te gaan. In de auto riep ze ook continu baby, baby kijken, baby kijken. Echt geweldig. Bij de opvang had ze een leuke knutsel gemaakt en die had ze ook al gegeven. Ook in het begin bij mijn zusje thuis was ze erg onwennig, maar al snel vond ze het maar al te leuk en raakte ze nieuwsgierig en ging ze steeds bij de baby kijken.

 

Mijn top 5 lentekriebels

Ik heb nog geen kriebels voor een tweede kindje, maar bij mij kriebelt het wel op een andere manier. Ik heb er even 5 op een rijtje gezet.

  1. klussen in en rondom het huis, dit staat echt bovenaan. Ik ben ook echt benieuwd of alle klusjes die wij op onze planning hebben staan, dit jaar zullen gaan lukken.
  2. spullen in huis uitzoeken en weggooien, zoooo heerlijk gevoel. Weg met alle zooi.
  3. Het hele huis van top tot teen poetsen, hoort bij de lente toch?
  4. kledingkasten uitmesten om vervolgens weer een excuus te verzinnen dat er hoognodig wat nieuws in de kast moet komen (OVER duidelijk, het huis staat op 1)
  5. Gezellig terrasjes pakken zodra het straks weer kan/ buiten wandelen/ fietsen met Lauren & Hunter (onze hond) en daarna een terrasje pakken.

 

Heb jij ook al last van lentekriebels?

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.