Waarom de jeugdverpleegkundige bij ons thuis langskomt

Nee ik ben geen risicofactor-moeder, mishandel mijn kind niet en ben ook niet geschift maar de jeugdverpleegkundige komt wel binnenkort bij ons op huisbezoek. Sterker nog ik heb zelf gebeld. Benieuwd waarom?

 

Gijs eet niet!

Wie mij al langer volgt weet dat Gijs (2 jaar) slecht eet. Ik vertelde dat het beter leek te gaan met het eten maar het is weer helemaal mis. Zoals ik dus al eens vertelde is brood en fruit geen probleem maar zodra eten blijkbaar warm is raakt Gijs het met geen mogelijkheid aan. Voor mijn gevoel hebben we al ALLES geprobeerd en mama is er klaar mee! Helemaal klaar mee!! Tijd om de jeugdverpleegkundige in te schakelen.

 

Help!

Als juf weet ik best veel van kinderen. Ik ben namelijk al 10 jaar juf en heb flink wat geleerd over die kleine wezentjes. Ik weet hoe je zorgt dat ze naar je luisteren, hoe je met ze moet praten en hoe je ze dingen moet leren. Maar ik weet niet hoe je kleine peutertjes normaal laat eten. Ik ben ook niet bang om hulp te vragen, dus dat doe ik dan ook maar. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb dus gebeld met de jeugdverpleegkundige.

 

Huisbezoek dus

De jeugdverpleegkundige komt dus langs. Ik heb nog geen idee wanneer maar ik ben benieuwd. Ook wel een beetje spannend hoor. Ik heb namelijk een klein probleem. Zodra iemand heel erg op mij let ga ik raar doen. Zeg ik dingen die ik normaal nooit zou zeggen en ga ik helemaal zenuwachtig lopen doen. Maar ik moet me er maar niet te druk om maken, dit gaat namelijk niet om mij maar om de gezondheid van de kleine man. Ik ben erg benieuwd of ze goede tips hebben voor mij of dat ik misschien iets compleet verkeerd aanpak. We laten het maar gewoon over ons heen komen en wachten maar af.┬á Ik laat jullie weten hoe het is gegaan ­čÖé

 

Psst.. Inmiddels heb ik het vervolg al geschreven. Benieuwd hoe dit afloopt? Lees dan: Waarom de jeugdverpleegkundige bij ons langskomt het vervolg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.