Waarom ik nog 4 dagen werk

Als ik zeg tegen mensen dat ik 4 dagen werk als moeder vinden mensen dat veel. Ik vertel je vandaag waarom ik dit doe.

Het is wel handig om te vertellen wat ik eigenlijk doe. Ik ben lerarenondersteuner op Het Talent in Emmen. De leukste school in de omgeving 😉 Een lerarenondersteuner doet voor een groot deel hetzelfde werk als een leerkracht maar geeft geen instructies, hoeft geen gesprekken te voeren met ouders, hoeft geen groepsplannen te schrijven en is niet eindverantwoordelijk. Eigenlijk heb ik het dus perfect voor elkaar. Met als bijkomend voordeel dat ik elke dag om 15.00 uur vrij ben. Natuurlijk verdien ik minder dan een leerkracht maar ik vind het perfect zoals het nu is. 

Maar waarom werk ik dan toch 4 dagen?

Ik werk 4 dagen omdat het goed te combineren is allemaal. De maandag en dinsdag is Jan altijd vrij en is Gijs lekker bij zijn vader. Op woensdag ben ik zelf vrij en hebben we altijd een lekker rustige dag. De donderdag komt oma oppassen en op vrijdag gaat Gijs naar de crèche en om de week naar oma. Omdat Jan altijd pas tegen 1 uur weg hoeft gaat het altijd maar om een paar uurtjes. Perfect dus! En ik het weekend ben ik weer vrij.

Of ik niet minder zou willen werken?

Op zich wel, ik zou best nog wel meer tijd met Gijs willen maar het is eigenlijk wel goed zo. Het loopt lekker, we kunnen het goed doen zo. En op deze manier hebben we wat extra geld om af en toe wat extra’s te doen. 

En werk jij? En hoeveel uur?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.