Waarom ik de politie belde

Afgelopen zondag heb ik de politie gebeld. Ik vertel je waarom ik dat deed.

 

Waarom ik de politie belde

 

Bos

Afgelopen zondag gingen Gijs en ik even wandelen in het bos. Ik nam mijn fototoestel mee om nog wat leuke foto’s te maken aangezien fotograferen mijn hobby is. In het bos waar we waren was een verhard pad waar je goed met de kinderwagen overheen kon. En aangezien mijn zoon zich graag laat rondrijden ging die ook mee. Lekker wandelen dus.

 

Foto’s maken

Toen we ongeveer een kwartiertje hadden gelopen zocht ik een plekje uit waar we mooie foto’s konden maken. Gijs liep wat rond en ik installeerde de camera. Zo’n 50 tot 100 meter verder hoorde ik wel van alles. Maar ja, het bos is niet van mij dus ja dit is vrij normaal. Ik hoorde wel dat het een stel jongens was die van alles aan het doen was. Ze hadden flink lawaai erbij. Ik kon het zo niet plaatsen maar ik zocht er niks achter.

 

Hmm..

Op een gegeven moment hadden we het gezien en liepen we weer terug het verharde pad op. Toen zag ik, zo’n 50 meter verder dat die jongens van alles uit een auto aan het slepen waren. Ik had het idee (weet het nog niet zeker) dat ze illegaal spullen aan het dumpen waren in het bos. Ik zat even in twijfel. Ik besloot om in ieder geval weg te lopen.

 

Politie

Toen ik ver genoeg uit zicht was besloot ik de politie te bellen. Ik vind gewoon dat je van de natuur af moet blijven, laat staan rommel moet storten. Ik heb er wel duidelijk bij gezegd dat ik het niet 100% zeker wist. De mevrouw aan de lijn zou er een melding van maken. Ik heb verder geen idee wat er mee gebeurd is maar ik had mijn plicht gedaan.

 

Heb jij de politie wel eens gebeld?

 

5 Comments

 1. ja, paar weken terug. hier in het dorp was een jongen (13) vermist vanaf ongeveer 11.00 uur smorgens. en S’ avonds toen ik naar bed ging rond 21.30 uur keek ik naar buiten en zag ik die jongen zitten. foto gemaakt, en politie gebeld. in de gaten gehouden waar die heen ging en dit ook doorgegeven.
  dit bericht ging ook rond in de klassenapp van mijn dochter. een moeder hieruit bevestigde in een privebericht aan de hand van de foto dat het om die jongen ging.
  3kwartier later was die geluklig weer thuis.

 2. ja ik ook al eens. er stond iemand boven op een balkon te trippen. hing soms ver over de balustrade en schreeuwde flink.

 3. Ja, toen we in een andere wijk woonden. Buren die week na week aan het feesten waren inclusief takkeherrie, gillende mensen, gierende scooters tot midden in de nacht. Ik kan best een feestje aan hoor, maar zo vaak was op een gegeven moment echt niet leuk meer.
  En in diezelfde wijk werd veel drugs gedeald, ook daarvoor heb ik meerdere malen gebeld. Helemaal frequent toen ik de zakjes met rotzooi in mijn voortuin vond.

 4. Goed dat je gebeld hebt! Wel jammer dat je dan geen terugkoppeling meer krijgt. Snap wel dat ze het daar te druk voor hebben maar was toch leuk geweest.
  De laatste keer dat ik de politie heb gebeld was omdat ik iemand op mijn gestolen fiets zag rijden en ik hem toen achtervolgd had. Kreeg hem mooi weer terug! ­čśÇ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.