Grote vakantieblog – Belgische Ardennen – Golden Lakes Villages

Voor jullie de grote vakantieblog over onze vakantie in de Belgische Ardennen op het park: ‘Golden Lakes Villages’. Vol foto’s en belevenissen. Oh, heb nu al heimwee.

 

vakantie-belgische-ardennen-golden-lakes-villages

 

Vrijdag

 

Stressss

Wat is dat inpakken toch altijd een vreselijk iets. Ben altijd bang dat ik iets heel belangrijks vergeet. Maar wéér hebben we het gered en we zitten vrijdag rond half 11 in de auto richting de Belgische Ardennen. Het voordeel van deze plek is dat het qua reistijd goed te doen is maar dat je toch echt in het buitenland bent. Vanaf Klazienaveen is het 4 en een half uur rijden naar Golden Lakes Villages. Met een klein jongetje net te doen als je het mij vraagt.

 

Onderweg met de Kleine Keuken

Voor onderweg ben ik qua kind betreft op alles voorbereid. Van de Kleine Keuken heb ik een lekker pakketje gekregen. Er zaten ook wat koekjes bij die handig zijn voor onderweg. Vooral de letterkoekjes waren lekker (vond ook mama haha). Van mij mag er onderweg en op vakantie echt wel gesnoept worden hoor. Maar dan wel een beetje verantwoord als het kan. De Kleine Keuken heeft producten zonder geraffineerde suiker, slechte vetten, zout of andere rare toevoegingen. Daarom gaat dit merk dan ook zeker mee op vakantie.

 

Op de nodige huwelijksdiscussies over de route na ging het best goed. “Jan, je moet hier rechts. JAN, NU RECHTS! JÀÀÀÀN!!!”. Gewoon een normale reis dus 😉

 

 

Aangekomen

Rond een uurtje of 4 zijn we aangekomen op Golden Lakes Villages. Het is even zoeken naar de receptie maar we worden vriendelijk ontvangen. Gelukkig had ik van tevoren gelezen dat je borg contant moest betalen want pinnen kan niet. Het huisje is mooi! Heel mooi zelfs en van alle gemakken voorzien. Vaatwasser, Airco, Lits Jumeaux bedden, helemaal goed.

Die avond ben ik echt gesloopt. Ik had van te voren bolletjes en een blik soep meegenomen en dat gaan we eten. De rest van de avond hangen we gesloopt voor de tv. Morgen weer een dag.

 

Golden Lakes Villages

Golden Lakes Villages is een ontzettend mooi ogend park dat aan de rand van de Belgische Ardennen ligt, vlakbij Frankrijk. Maar het park is nog niet helemaal af. Er wordt aan een bepaald deel nog volop gebouwd. Het park ligt aan het Lac de L’eau d’Heure, een prachtig meer. Aan dit meer ligt een pad waar je helemaal langs kunt wandelen of fietsen. Op het park zelf is weinig te beleven. Minimale animatie en speelgelegenheden. Nu is Gijs op een leeftijd dat het nog niet zo erg is maar ik denk dat we volgend jaar toch gaan kijken naar een iets kindvriendelijker park. Maar voor dit jaar is Golden Lakes Villages perfect.

 

Zaterdag

 

Booschappies

We beginnen met het doen van wat boodschappen. Jeutje waarom is het hier in België zo duur? Of ligt dat aan mij. Maakt ook niet uit, het is vakantie. Later die middag gaan Gijs en ik een rondje over het park lopen. Langs het meer is toch echt wel prachtig hoor! Verder doen we lekker rustig aan en blijven we op het park: Golden Lakes Villages.

 

 

Zondag

 

Knutseltime

De knutselclub is weer geopend hoor. Van Totum kreeg Gijs een knutselpakketje. Namelijk ‘Totum Little Creators Leren plakken‘. Gijs en ik hebben nog nooit samen geplakt dus ik was heel benieuwd hoe dit ons zou bevallen.

 

In het pakketje zitten papieren ijsjes die je op kunt plakken. En Gijs begreep meteen wat de bedoeling was en plakte er op los. Uiteraard moest er ook een gekeken worden wat het effect van lijm op vingers is 😉 Na het geknutsel hebben we de totum app gedownload en kwam het ijsje ook nog tot leven 🙂 Een superleuk pakketje.

 

Aquascope Virelles

Nu ik overspannen ben vind ik het belangrijk om goed mijn grenzen te voelen. Ik wil niet over mijn grenzen gaan. Dat betekent dus dat we activiteiten moeten doen die niet te druk en lawaaierig zijn. Daar kan ik gewoon niet zo goed tegen. Mij lijkt Aquascope in Virelles wel leuk. Een soort natuurpark.

 

En inderdaad, het is ontzettend leuk! Het is een soort informatiepark gericht op de natuur. Binnen vind je informatie over de natuur hier. Buiten kun je langs het meer lopen en door het bos. Het is een speciale dag (wist ik ook niet) en er zijn allerlei spelletjes te doen. Je kunt in een kruidentuintje lopen, verse producten kopen en diertjes uit de vijver vangen. Het is gewoon een ontzettend mooie omgeving.

 

 

Ook staan er aan de route allerlei informatiehuisjes en mooie fotoplekjes. Oja, en aan hongerige peutertjes hebben ze ook gedacht 😉

 

Aan het eind van de route is deze mooie natuurspeeltuin te vinden. Ook kochten we een ijsje voor €2,50 per stuk (!!!). Ja sorry dat ik steeds over dat geld zeur hoor maar ik vind dat gewoon ontzettend veel. Gewoon zo’n Calipo, maar dan ook nog een nepmerk.

 

 

Maandag

 

Blegh

Ik heb ontzettend slecht geslapen en voel me helemaal niet lekker. Ik vind het zo frustrerend want ik doe zo mijn best om mijn grenzen te voelen en te stoppen als het te veel wordt maar zo af en toe kiest mijn lichaam er voor om me helemaal ziek te maken. Dan kan ik dus een dag bijna niks. Ik hang dan ook voornamelijk op de bank en we blijven deze ochtend dan ook op Golden Lakes Villages. Die middag wil ik er toch even uit. Soms helpt dat namelijk en we besluiten naar het dorpje ‘Walcourt’ te gaan.

 

 

Walcourt

Laat ik het zo zeggen. Deze fontein was zo ongeveer het hoogtepunt van dit hele dorp. Nu helpt het natuurlijk ook niet mee dat ik mij niet zo fit voelde maar ik vond er niet veel aan. In de informatiefolder zag het er veel beter uit! We hebben zo ongeveer 30 minuten rondgelopen en toen was ik er klaar mee. Terug naar het huisje op Golden Lakes Villages dus.

 

 

Moe!

Ik ben zo verschrikkelijk moe dat ik even een paar uur op bed ga liggen. Ik val in slaap en rond 5 uur maken Jan en Gijs mij wakker. Slapen doet me goed. Voel me nog steeds niet zo lekker maar oké. De rest van de avond doen we niks. Ik heb er de energie niet voor.

 

Dinsdag

 

Hoeraaa!!

Gijs is jarig! We hebben het vorige week thuis al gevierd dus een groot feest wordt het niet. Toch heb ik een paar cadeautjes voor Gijs en hangen we slingers op. besluiten er een leuk maar rustig dagje van te maken. Kijk nou wat een leuk taartje ik heb gekocht in de winkel. En hij was me toch een potje lekker <3

 

 

Lac de l’eau d’heure

Gijs is jarig dus is vind het belangrijk dat we iets doen wat hij ook werkelijk leuk vindt. Naar het strandje is het plan. Gelukkig is het lekker rustig aan het meer: ‘Lac de l’eau d’heure’. Het is lekker weer, Gijs vermaakt zich goed. Wat wil je nog meer! Niks dus.

 

 

Woensdag

 

Kasteeltje kijken

Deze ochtend doen we rustig aan. Ook omdat ik me helemaal niet zo lekker voel. Na de middag ga ik nog een half uurtje op bed liggen en dan gaan we er toch even uit. Richting een kasteel in Chimay. Wij houden van kastelen. Eigenlijk bezoeken we elk jaar wel een kasteel. Ik weet het niet, het heeft gewoon iets magisch ofzo. We nemen de draagzak mee omdat kastelen nogal hobbelig zijn met veel trappen.

 

Le Chateau de Chimay

Le Chateau de Chimay is een klein kasteel. De entree vind ik voor een kasteel aan de hoge kant, namelijk € 9,- voor een volwassene. Nu zijn we op vakantie dus gaan we daar niet over zeuren. Jan en ik krijgen allebei een ipad mee waarop een soort interactieve plattegrond staat. Persoonlijk hoeft dit van mij niet maar ik kan me voorstellen dat er genoeg mensen zijn die dit wel handig vinden.

 

 

Draagzak

Zo’n draagzak is ontzettend handig! Als je kind er tenminste in wil. Ik heb al járen een Boba 4g. Als baby heb Gijs hier úren in gedragen. Voor de sier ging Gijsj er even in maar al snel bleek dat meneer vooral wilde gaan lopen. Als je dan in een kasteel bent waar het best stil is en je kind schreeuwt in het rond: “Uit, Gijs wil uit!” Tja, dan doen we dat maar. Met als gevolg dat we dus achter dat kleine smurfje aan konden gaan rennen 😉 Psst.. Die draagzak verkoop ik nu. Doe me een berichtje bij

 

Het kasteelbezoek

Het kasteel was best leuk hoor! Het zag er mooi uit, maar het was wel klein. Mijn tip? Neem niet te kleine kinderen mee, daar is dit echt niet geschikt voor. Ik genoot zelf vooral van de kasteelomgeving. In mijn fantasie kan ik dan even die prinses spelen die ik diep van binnen ben 😉

 

 

 

Chimay

Chimay is een ontzettend leuk stadje. Ik had er best nog wel even willen blijven. Maar gelukkig herinnert Jan mij er aan dat ik overspannen ben en dus niet te veel moet doen. Hij heeft nog gelijk ook. Daarom maar naar het huisje. De rest van de avond doen we rustig aan.

 

Donderdag

Last day

Onze laatste hele dag op vakantie. Weet je? Ik vind het wel goed. Ik heb altijd een beetje last van heimwee. Daarom gaan we ook nooit langer dan een week. Dat houd ik gewoon niet vol. En ik ben moe, echt heel erg moe! Ik mag lekker uitslapen en we doen rustig aan. Tegen de middag heb ik nog een klein cadeautje van Gijs.

Totum

Van Totum heb ik nog een leuk knutselpakketje gekregen. Namelijk het pakketje: ‘Little creators Leren knippen’. In het pakketje zit een schaartje + allerlei knipbladen. Gijs vindt het zoals gewoonlijk weer ontzettend interessant. Wel is dit een lastig pakketje voor hem. Maar dat maakt hem niks uit. De lijm moet er ook bijgehaald worden en de knutselclub is weer compleet 😉 Ik zag trouwens op bol een leuke aanbieding. Een combiset van leren plakken en leren knippen voor een leuk prijsje. Je koopt het hier.

 

Strandje

Gijs moet er gewoon echt even uit en we besluiten even naar het strandje te gaan. Daarna kopen we een ijsje en is het ondanks dat ik me niet goed voel toch een leuke middag. Als we terug zijn lees ik het boek ‘de bekentenis‘ uit. Deze leuke roman (no spon) leest lekker weg.

 

 

Vrijdag

Rommel in de auto gooien en naar huis!!

 

Conclusie 

De Belgische Ardennen is echt een mooie omgeving. Er is veel te doen op sportief gebied maar ook op het gebied van cultuur. De Golden Lakes Villages is ook mooi! De huisjes zijn nieuw en hebben zijn voorzien van veel extra’s. Het park zelf is nog in aanbouw en heeft nog niet zo veel te bieden. Niet erg als je vooral weg bent maar niet zo leuk als je van plan bent om met kinderen veel op het park te verblijven. Wij hebben in ieder geval genoten van deze vakantie. En we zijn al een beetje aan het fantaseren over volgend jaar. Misschien Luxemburg? Of Denemarken?

 

 

1 Comment

  1. Leuk verteld allemaal !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.