Hoe ga ik om met stout gedrag bij mijn peuter?

stout-gedrag-peuter

Peuters zijn boefjes, bijna allemaal. Bij peuters begint het echte opvoeden pas echt. Je moet je kindje corrigeren maar hoe? Ik vertel je hoe ik met stout gedrag bij mijn peuter om ga.

 

stout-gedrag-peuter

 

Grenzen ontdekken

Mijn eigen peuter is echt een dikke boef. Als ik zeg: ‘nee’ mij aankijken en het alsnog doen. Als ik hem roep snel wegrennen en soms doorgaan tot ik hem wel achter het behang wil plakken. Oja, en vergeet het woordje ‘NEE’ niet, dat blijft een grote favoriet. Om heel eerlijk te zijn moet ik er vaak wel om lachen hoor. Maar ik realiseer me wel dat het over een tijdje niet meer grappig is en dat ik hem dus moet corrigeren.

 

Voorbeeld van tv

Ik heb kinderen altijd interessant gevonden. Ik keek altijd programma’s als ‘Supernanny’ en ‘Dr. Phil’. Ik vond dat altijd zo interessant. Vooral de opvoedmethodes van de Supernanny vond ik altijd heel interessant en ik nam mijzelf voor om ook deze methodes toe te passen. Ik wil graag een lieve, zorgzame en liefdevolle mama zijn met tijd voor het kind maar wel met duidelijkheid.

 

Hoe ik het probeer te doen

Nou, stel dat mijn peuter stout gedrag vertoont dan zeg ik eerst dat hij het niet mag doen en probeer ik uit te leggen waarom niet. Doet hij het dan nog dan waarschuw ik hem. Ik zeg dat als hij het nog een keer doet dat hij dan op de gang gaat. Doet hij het dan nog een keer? Dan gaat hij op de gang. Niet lang hoor. Een paar minuutjes ofzo. Maar lang genoeg voor hem.

 

Werkt het?

Ik hoef hem niet veel op de gang te doen hoor. Een paar keer in de week is voor nu genoeg maar dan werkt het wel gelijk. Hij vindt de gang echt vreselijk. Als hij in een ‘stoute bui’ is dan werkt de gang goed en is het stoute gedrag gelijk over.

 

Leestip: Boodschappen doen, en het leek zo’n goed idee

 

Ik doe ook maar wat

Weet je.. Ik doe ook maar wat. Ook al ben ik dan juf maar ik weet ook niet alles. Ik probeer weloverwogen keuzes te maken maar soms ben ik ook gewoon stom bezig als mama. Misschien heb je iets aan mijn informatie over omgaan met stout gedrag maar misschien past het helemaal niet bij jou. Volg vooral je hart <3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.