Sorry vriendin, over 10 jaar heb ik tijd

Soms voelt het alsof ik de enige moeder ben die wat dat betreft geen oplossing heeft. Hoe doen jullie dit?

Alles voor de kinderen

Voor de kinderen hebben we het ontzettend goed geregeld. Eigenlijk is er altijd wel iemand thuis. Mijn man werkt als chef in een restaurant en ik werk op een basisschool. Ons oppas schema ziet er zo ongeveer zo uit:

Maandag: Man bij kinderen
Dinsdag: Man bij kinderen
Woensdag: Ik bij kinderen
Donderdag: Man ochtend/ik middag
Vrijdag: Kinderen naar oma
Zaterdag: Ik bij kinderen
Zondag: Ik bij kinderen

Oké dit is het even globaal gezien hè! Mijn man is altijd tot een uurtje of 13.00 thuis en werkt dus ’s avonds. Ik ben er op werkdagen rond 16.00 weer. Oftewel, alleen op vrijdagmiddag gaan de kinderen naar opa en oma. Dus is er weinig opvang nodig. Ideaal! Meestal dan ..

Hoe dan?

Want ik merk dat ik toch echt ergens tegenaan loop. En ik heb er ook gewoon geen oplossing voor. Sinds Corona een beetje verdwijnt word ik wel eens ’s avonds op mijn werk verwacht, of zijn er vriendinnen/collega’s die willen afspreken. En dan heb ik dus een groot probleem. Want ik heb geen oppas en weet ook gewoon niet hoe ik het moet organiseren?

Mijn man werkt dus 5 avonden in de week. De oma’s passen al regelmatig op. Daarnaast heb ik een dreumes die op een bepaalde manier naar bed gebracht moet worden anders slaapt meneer niet. Ik weet gewoon niet goed hoe ik dit moet organiseren. Ik kan toch geen tienermeisje vragen om spitsuur te draaien. Mijn smartwatch ontploft zelf bijna van de stress die ik van het spitsuur heb, laat staan dat iemand anders dat even voor een avondje overneemt.

Sorry, ik kan niet

Dus voor die keer op het werk dat ik moet komen vraag ik mijn man maar om vrij te nemen. Hij is daar ook niet blij mee. Dat snap ik ook wel. Maar hoe anders? Laatst kon ik alleen online bij een vergadering aanwezig zijn omdat er gewoon geen oppas was. Laats staan dat mijn man en ik een keer de kans krijgen om met z’n tweetjes iets te doen. En voor vriendinnen.. Sorry! In augustus 2032 bel me maar weer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.