Kitesurfen voor kinderen

Kitesurfen is een uitdagende sport, ook voor kinderen. Maar vanaf welke leeftijd mogen kinderen deze sport beoefenen? Welke materialen moet je aanschaffen en wat moet je nog meer weten? Alles over kitesurfen voor kinderen.

Cursus kitesurfen

Kitesurfen is niet voor iedereen geschikt. Je moet beschikken over goede zwemkwaliteiten in zee en gek zijn op de spanning van het surfen. Jonge kinderen kunnen gefascineerd zijn door de mannen en vrouwen die door de lucht gaan. Bij serieuze interesse kun je eens gaan kijken naar een cursus voor kinderen. Veel aanbieders van cursussen voor kitesurfen hebben ook een aanbod voor kinderen.

Geschikte leeftijd?

Bij sommige cursusaanbieders mag je je kind al aanmelden vanaf 7 jaar. Toch zullen de meeste kinderen rond 10-12 jaar beginnen met lessen. Er zijn geen officiële richtlijnen voor de leeftijd maar zal er per kind gekeken worden in hoeverre hij of zij klaar is voor het echte werk. Daarnaast is gewicht ook een belangrijke factor. Een kind dat te licht is kan nog geen kite besturen. Neem contact op met de cursusaanbieder voor de gewichten die ze hanteren.

Welke materialen schaf je aan?

Je hoeft voordat je begint niet gelijk flink te investeren in een kite boardbag, boards en meer. Vaak zul je bij het lessen de meeste materialen zoals een board met vlieger mogen gebruiken van de surfschool. Gaat je kind serieus bezig met het boarden dan zijn basismaterialen als een wetsuit en helm een must.

Kosten kitesurflessen

Uiteraard verschillen de kosten per aanbieder. Toch zul je per uur rond de €70 – €100,- kwijt zijn. Dit is geen goedkope sport, maar bedenk dat dit meestal inclusief materiaal en persoonlijke begeleiding is. Vaak bieden aanbieders pakketten aan voor een leuke prijs.

Locaties

Langs onze Waddenzee en het IJsselmeer zijn er tientallen locaties die cursussen kitesurfen voor kinderen aanbieden. Kijk welke je het meest aanspreekt, vergelijk prijs en kwaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.