Schermregels voor mama

Sinds een paar weken heb ik voor mijzelf schermregels ingesteld. Benieuwd waarom, hoe en wat?

 

 

 

Schermpjesverslaafd

Ik vind het belangrijk dat mijn kind niet de hele dag achter een vierkant schermpje zit. Maar ik merkte aan mijzelf dat ik zelf wel constant naar dat ding grijp. Zijn er mailtjes? Reacties? Berichtjes? Soms zelfs onbewust. Dan zit ik uit verveeldheid weer op dat ding te scrollen en bedenk ik bij mezelf: waarom doe ik dit?

 

Schermstress

In drukke tijden merk ik dat zo’n schermpje mij ook stress geeft. Dan heb ik het al druk en dan komt er ook nog een mailtje binnen waar ik dan van vind dat ik daar eigenlijk gelijk op moet reageren. Ik merkte dat het gewoon niet altijd lekker relaxed scrollen was maar ik voelde ook wel een bepaalde druk van dat ding. Soms hoorde ik het geluid van een mailtje dat binnen kwam en voelde ik spontaan stress.

 

Schermregels

Toen ik dat op een gegeven moment in de gaten had besloot ik om mezelf wat ‘schermregels’ op te leggen. Kinderachtig misschien maar als ik dat niet doe grijp ik constant naar dat ding. Zie het als een reep chocola die je constant in je broekzak hebt zitten. Je denkt er aan en je wil hem de hele tijd pakken om op te eten. Overdag gaat dat ding in de la. Uit het zicht en met het geluid op stil. De beltoon heb ik wel aan voor als ik word gebeld. Voor mijzelf heb ik een paar momenten ingelast dat ik even mijn mail en berichten mag checken en daar eventueel op mag reageren. Voor de rest is dat ding dus weg. Ik hoor je denken, jeetje is dat echt nodig zulke strenge regels? Nou, voor mij blijkbaar wel.

 

Hoe gaat het nu?

Ik doe het nu een paar weken en ik moet zeggen dat het mij echt heel goed bevalt. Dit klinkt overdreven maar het voelt gewoon een beetje bevrijdend ofzo. Ik wil eigenlijk proberen om hier een gewoonte van te maken. Het geeft meer rust en ruimte, ook in mijn hoofd. Ik kan het iedereen aanraden 🙂

 

Ben jij ook zo’n telefoonverslaafde?

 

1 Comment

  1. Goed idee, ik merk dat doelloos scrollen ook op bij mezelf 😢 alleen dat in de la karakter … dat heb ik niet 🤔😕

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.