Door Marjolein: De laatste blog

Elke maand verzorgt Marjolein een blog voor ons, maar nu is het toch echt de laatste. In deze mooie afsluiter vertelt ze over haar bewogen jaar.

Door Marjolein

Mijn jaar

We begonnen dit jaar in januari met een bezoekje aan de Dierentuin in Duitsland. Samen met familie gingen wij hier naartoe. Het was een druilerige dag, maar dat mocht de pret niet drukken. Lauren genoot enorm en hierdoor was het echt gezellig. Viel er sneeuw en kon Lauren daar enorm van genieten.

Zelf last van rugpijn wat maar niet op hield. Hierdoor kreeg ik een verwijzing van de huisarts om naar de fysio te kunnen. Hier was ik dan ook enorm blij mee. Ik boekte steeds beetje bij beetje vooruitgang. De wekelijkse bezoekjes werden na 6 weken bezoekjes van om de week en zo kon ik het na 10 weken even afsluiten. Ze dachten eerst dat ik misschien wel een hernia kon hebben. De doorverwijzing naar het ziekenhuis lag al klaar. Dit werd geconstateerd omdat ik uitstralingen naar mijn been kreeg.

Lauren

Lauren werd ondeugender en daar genoten wij thuis enorm van. De enorme praatjes die ze kreeg (en die ze overigens nu nog steeds heeft) maakten het thuiskomen uit het werk een feestje.
Ik werkte in januari nog 3 dagen en dat veranderde naar 5 dagen in februari. Er kwam op school een nieuwe groep en daarop had ik mijzelf aangeboden om dat wel te willen doen. Die uitdaging ben ik voor 6 maanden aangegaan. Het was pittig, maar ik heb het volbracht. Ik kreeg een nieuwe collega, die ook 5 dagen per week naast mij stond. Heel fijn, maar het is lastig als je zelf net 1,5 jaar nieuw bent op een school om dan een net beginnende onderwijsassistent in te werken. Gelukkig konden wij het samen goed vinden en was het fijn om samen te werken.

Tante

Maart stond in het teken van tante worden. Voor de derde keer kwam er een neefje bij! Vol trots had mijn zusje aan mij gevraagd of ik de eerste ontmoeting tussen de broertjes vast wilde leggen en dit vond ik dan ook geweldig. 3 uur naar de keizersnede was daar dan het moment! Ik vond het fantastisch.

Hoera!

In april werd Lauren alweer 2 jaar! WAT? Ja serieus 2! Het was een geweldig feest. Lauren was weer dik verwend. Er staat een super leuk houten speelhuisje in de tuin te shinen en mevrouw speelt er dan ook graag in. We hadden een super leuke fotoshoot van Mint en Bloos. Ik had de shoot al een langere tijd geleden gewonnen. Toch kon de shoot later plaats vinden. ECHT een top service. En het leukste van allemaal vond ik toch wel hoe vertrouwd het voelde. Wij wilden graag geen gemaakte foto’s en zo schoot zij van verschillende momenten foto’s.

Gezelligheid!

Wij gingen verschillende keren op de fiets erop uit. Een leuk fietstochtje in de omgeving van Enschede. Dit waren gezellige momentjes!
We belanden dan vaak ook op het Rutbeek. Hier wilde Lauren dan ook graag het water in. Ook waren er dit jaar verschillende logeerpartijtjes bij opa en oma en bij neefje Milan. Neefje Milan kwam in de zomervakantie dan ook voor het eerst bij ons logeren. We gingen een avond naar Duitsland om een lekker ijsje te eten en deden nog veel meer leuks.

30 jaar

Dit jaar stond in juli mijn 30ste verjaardag centraal. Samen met mijn zusje mocht ik 30 kaarsjes uitblazen. Mijn ouders werden dit jaar allebei ook nog eens 60 dus dat was best een speciaal moment.
Ook kreeg ik een nieuwe baan en zou ik na de zomervakantie starten met een Master opleiding. Spannend.
Eerst nog even op vakantie naar Texel. Wauw. een droom die uitkwam. Dat klinkt heel gek, maar ik wilde altijd al graag naar Texel met mijn gezin. Ik wilde Mike graag laten zien waar ik vroeger vaak geweest ben. Toen we in de auto stapten werd ik al helemaal enthousiast en dar werd alleen maar meer toen we op de boot zaten.
Mijn ouders, mijn zusje en haar gezin gingen ook mee. Heerlijk even uitwaaien.

Aan de studie


Mijn eerste studiedag vergeet ik niet meer. Wat was dat een hel. Ik kwam ook thuis met. schat je zult mij even niet meer zien. Ik krijg het mega druk. Ik weet niet hoe ik dit allemaal moet doen en ga zo nog maar even door.
Gelukkig werd dat gevoel steeds iets minder, maar voelde ik tijdens de deadline mij anders heel gestrest. 9 oktober begon ook nog eens de verbouwing rondom ons huis. Wat een klus was dat zeg. En we zijn er nog niet. We zitten nog in de afrondende fase. Er is zoveel mis gegaan.

Sinterklaasje

Halverwege november kwam die goede sint weer in ons land. Lauren stond helemaal te stuiteren (en papa en mama ook) sorry maar dit is toch echt een leuk kinderfeest!
We zijn een weekendje weg geweest naar Landal in Aalden. Hier was het zo gezellig en leuk dat wij er echt aan denken om er volgend jaar weer naartoe te gaan. Zulke leuke activiteiten voor kinderen en het animatieteam deed het allemaal ook zo leuk. De pieten maakten er een echt feestje van!
2 december vierden wij sinterklaas bij mijn ouders en 5 december bij ons in huis. De vloer zou er inliggen en al het schilderwerk zou klaar zijn. Dit alles was niet gebeurd, maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig heeft Lauren, zoals wij aan haar merkten, er amper iets van mee gekregen en genoot zij intens van alle aandacht. Het was vooral heel leuk om te zien dat zij zelf een manier vond ik het uitpakken van haar cadeaus. Ze begon namelijk met het kleinste cadeau en ging steeds kijken welke daarna het grootste was totdat zij bij het grootste cadeau uitkwam!

Tijd voor ons

Tijdens de feestdagen is Lauren uit logeren geweest en heb ik haar echt weer gemist. Ook al hadden paps en ik even tijd met zijn tweetjes!
Vieren wij Oud en Nieuw gezellig met vrienden in ons huis en kijk ik uit naar wat 2019 ons allemaal zal gaan brengen.
Dit jaar heb ik vooral geleerd om ook eens aan jezelf te denken en blij te zijn met wat je hebt.
Te kijken naar wat je lief is en daar extra van gaan genieten.
Het was namelijk het tweede half jaar een druk jaar.

Liefs
Marjolein

Marjolein bedankt voor al je leuke blogs. Voortaan ga ik zelf verder 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.