Pakjesavond, dit jaar doen we het anders. Maar hoe?

Elk jaar vieren we pakjesavond bij mijn ouders thuis, dit jaar gaan we het anders doen. Maar we weten nog niet precies hoe.

 

 

Pakjesavond

Elk jaar trekken we bij mijn ouders lootjes. Met mijn broers, ouders en aanhang. Heel leuk en gezellig hoor! We vieren het dit jaar op een maandag omdat het anders qua planning gewoon niet lukt. Ik had het er met mijn man over, zullen we gewoon woensdag 5 december zelf onze eigen traditie starten? Gewoon pakjesavond met z’n drietjes? En dat vond hij wel een goed idee. Mijn man kon vrij krijgen en voor mij is woensdag sowieso al mijn vrije dag, dus een nieuwe traditie is een feit! Maar hoe gaan we dat invullen.

 

Wat gaan we doen?

Om eerlijk te zijn weet ik nog niet zo goed hoe we deze dag gaan invullen. Misschien moet ik er ook niet zo moeilijk over doen maar ik wil gewoon graag een nieuwe traditie creëren. Iets wat we over een jaar of 10 nog steeds doen. Ik vind het belangrijk dat het voor Gijs een gezellige dag wordt, met niet te veel gedoe en prikkels. Zelf had ik het wel leuk gevonden om lekker ‘old fashion’ te gaan gourmetten maar daar maak ik Gijs (en mijn man) niet blij mee. En de pakjes, doen we dat ’s middags? Zodat Gijs de rest van de dag nog wat te spelen heeft? Of toch ’s avonds, want dat is gewoon gezellig, lekker in het donker enzo.

 

Het plan tot nu toe

Zelf denken wij aan de pakjes aan het einde van de middag, tegen een uurtje of 4. Na het uitpakken lekker pannenkoeken eten en dan heeft Gijs nog tijd genoeg om te spelen. Op zo’n dag mag je ook wel een beetje later naar bed toch? Ik ben trouwens wel heel benieuwd naar jullie tradities, wil je ze met me delen? Misschien krijg ik nog inspiratie 😉

 

1 Comment

 1. Wij vieren het 2x groot en 1x klein🙈 3x ja I know…

  Vandaag gevierd met schoonouders 1. Hier hebben we lootjes getrokken en ieders heeft nog iets gekocht voor de onze kids. ( waar ze zelf voor kiezen. Dit hoeft van mij niet het mag)
  Met gewoon gezellig een hapjes en drankje er bij en later nog frituur. Zijn rond 3u begonnen en om half 4 was alles al uitgepakt dankzij de turbo van me dochter..🤣
  En ze heeft de rest van de tijd aan tafel met der kado gespeelt.

  Woensdag vieren we het thuis nog met een kleinigheidje. Wanneer papa thuis is van het werk. Hopelijk is hij op tijd 🙈

  En volgende week zaterdag vieren we het bij schoonouders 2. Daar vieren we het dit jaar wat uitgebreider i.v.m geen kerst bij hen. Dus met een lekker warm en koud buffet. Hier geen lootjes getrokken maar wel even een kleinigheidje voor ons zelf er bij gekocht.

  Maar ik weet niet of ik het volgend jaar nog wel zo wil met de hele happy family.. Of dat wij het dan gewoon alleen nog met ons als gezinnetje doen. En een eigen traditie maken. Van gezellig eten en daarna pakjes en even spelen en dan naar bed.

  Groetjes….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.