Mijn avondritueel met een kleuter

Bij iedereen is het avondritueel weer anders. Benieuwd hoe dat bij ons er aan toe gaat?

Makkie?

Ondanks dat ik maar 1 kindje heb vind ik elke avond het avondritueel wel een ‘gedoetje’. Ik doe het namelijk elke avond alleen. Mijn man werkt als chefkok en is dus bijna elke avond weg. Heeft natuurlijk als voordeel dat ik elke avond mag bepalen wat op tv komt maar als nadeel dat ik het wel alleen moet doen. Hoe ouder Gijs wordt hoe makkelijker het wordt maar elke avond denk ik: oké, daar gaan we weer. Meestal heb ik de hele dag gewerkt en ben ik dus best een klein beetje moe.

Netflix & PJ’s

Na het eten pakken Gijs en ik allebei even een beetje rust. Ik zet de tv aan en Gijs mag van mij even Paw Patrol kijken op de tablet. Meestal rond kwart over 6/ half 7 haal ik Gijs’ pyjama op en bereid hem zo zachtjes aan voor op het moment dat de tablet uit moet. Onder flinke tegenzin gaat de tablet dan uit en dan begint het avondritueel pas echt.

Lekker in bad

Om de dag gaat Gijs in bad. Hij wil er nooit in en zodra hij er in zit wil hij er niet uit. Als Gijs in bad zit doe ik de was of ga ik strijken. Ik laat hem nooit zonder toezicht. Ik weet dat hij al 4 jaar is maar je hoort zoveel vreselijke verhalen. We hebben lang getwijfeld of we wel een bad zouden moeten nemen. We hebben namelijk geen hele grote badkamer, met een bad was ik bang dat het wat opgepropt zou worden. Een grote inloopdouche leek mij ook wel wat. Heerlijk veel ruimte onder het douchen. Volgens mij waan je je helemaal in een soort spa in zo’n inloopdouche. Met een kindje wilden we toch graag een bad en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Door een douchewand te plaatsen hebben we een bad en ook een aparte douche. Ik merk dat een bad in mijn burn-out herstel ook veel goeds heeft gedaan. 1 van de enige plekken waar ik geheel kon ontspannen. Hoe dan ook, heel blij mee!

En door..

Uit bad is nooit leuk voor Gijs. Ik droog hem snel af en we rennen naar de warme kamer. Daar kleedt Gijs zich met hulp van mij aan. We zijn echt aan het oefenen in aankleden maar soms duurt dat echt een eeuwigheid. Daarna gaan we tandenpoetsen, een beetje crème op het gezicht en dan mag Gijs nog een boekje kiezen.

Ik ga niet de perfecte moeder spelen. Voorheen las ik elke avond voor, hoe moe ik ook was. Nu ben ik daar een klein beetje makkelijker in geworden. Als ik echt ontzettend moe ben dan sla ik dat met een klein beetje schuldgevoel over. Vaak maken we er wel een gezellig momentje van. Met een dekentje over gaan we lekker op de bank zitten. Momenteel zijn boekjes over de boerderij populair.

Tijd om naar bed te gaan

We hebben al een tijdje het zelfde spelletje voor het naar bed gaan. Ik ren naar boven en verstop op Gijs’ kamer 2 knuffeltjes. Die gaat hij vervolgens zoeken. Het blijft zo schattig om te zien. Het echte slapen is geen hobby van Gijs. Hij probeert er altijd nog even onderuit te komen maar die vlieger gaat niet op. Ik geef hem een kusje en wens hem welterusten. Hopen op een fijne nachtrust 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.