Klussen met een kleintje: het wordt wat te veel & het klussen gaat door

klushuis-klazienaveen

De vorige keer las je al dat we op het moment bij mijn ouders wonen omdat ons klushuis nog niet af is. Vandaag even een update van de laatste periode. Het werd allemaal wel een beetje veel maar het klussen ging wel door. Ook vertel ik je weer wat we hebben uitgegeven.

 

klushuis-klazienaveen

 

Het wordt wat veel

Ik weet niet wat het was maar het kwam allemaal tegelijk. Ik moest na de vakantie weer aan het werk, er was stress over de keuken en ik moest veel regelen. Als ergste merkte ik ook nog dat het met Gijs niet zo lekker ging. De balans was helemaal weg. Ik heb gelijk besloten het wat rustiger aan te doen. Heb gelijk wat maatregelen genomen zodat het voor mijzelf en Gijs wat rustiger wordt. We gaan zien hoe gaat. Komt vast goed.

 

De boel afbreken

Ondertussen gaat het in het huis natuurlijk gewoon door. De loodgieter is begonnen met het werk en maakt alles in orde en er werd een balk geplaatst tussen de keuken en kamer. De muur is er tussen weggehaald. Dat ging best goed en snel! En het fijne is dat we in onze begroting er 1600 euro voor berekend hadden maar we voor € 500,- klaar waren door alles zelf te regelen met de juiste personen. Fijn!

 

muur-uitbreken

 

Eind van deze week komen de nieuwe kozijnen en de keuken. Ik heb eindelijk het idee dat de boel weer een beetje loopt. Daar krijg ik gelukkig ook weer een beetje energie van 🙂

 

Gijs voorbereiden

Zo af en toe ga ik al met Gijs naar het huis en lopen we er rond. Hij vindt het echt geweldig! Hij rent door het huis heen en zit overal aan. Levensgevaarlijk met al die bouwmaterialen maar toe maar. Ik laat hem zijn slaapkamer zien, we kijken uit het raam, we gaan even naar de slaapkamer van papa en mama en op die manier probeer ik hem maar een beetje voor te bereiden. Geen idee of het helpt hoor. Ik doe ook maar wat 😉

 

verhuizen

 

Muur van betonlook

Hè, hè! Ik kan jullie eindelijk iets laten zien. Ik wil jullie pas dingen laten zien als ze echt af zijn. Nou en onderstaande muur is af! Deze muur heb ik besmeerd met Alabastine muurdecor (niet gesponsord). De randjes heb ik goed afgeplakt, daarna de buitenkant geverfd en daarna met zo’n dikke behangkwast de binnenkant. Ik heb expres van die vegen gemaakt zodat het niet zo strak lijkt.

De verbouwingskosten

In totaal hebben we €15000 euro uitgegeven. Tja, wat moet ik erover zeggen :l Het is veel.

 

verbouwingskosten

 

 

Ik heb het per categorie voor jullie uitgeschreven. Leek me wat overzichtelijker.

 

verbouwingskosten

 

Alle verhalen lezen over onze verbouwing?

 1. Klussen met een kleintje: the new start
 2. Klussen met een kleintje: keuken uitzoeken, een leuke DIY en veel stress
 3. Klussen met een kleintje: naar Ikea, hijskraanlamp en lang wachten
 4. Klussen met een kleintje: officieel verkocht en open over uitgaven
 5. Klussen met een kleintje: de verbouwing is begonnen
 6. Klussen met een kleintje: an die arbeit
 7. Klussen met een kleintje: verhuizen
 8. Klussen met een kleintje: wonen bij mijn ouders

 

 

4 Comments

 1. Wat een werk hè?! Ik heb er ondertussen ook wel wat er ervaring mee. Het gaat vast heel mooi worden en het voordeel van het klussen is dat je nu alles naar je eigen smaak kan maken. Succes met alles!

  1. Nog een goede tip? En bedankt 🙂

   1. Mijn tip is om niet een al te strakke planning willen hebben, want meestal duurt alles langer als je van te voren denkt. Ach ja uiteindelijk komt alles goed, dat ook maar goed voor ogen houden!

    1. Ja haha daar heb ik al ervaring mee. Dankjewel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.