4 dingen die ik mis van het Noorder dierenpark Emmen

Nee, wees maar niet bang. Ik ga Wildlands Adventure zoo Emmen niet geheel de grond in trappen maar ik betrap me er op dat ik af en toe denk aan het Noorder Dierenpark Emmen. En dan kan ik niet anders concluderen dan dat ik soms wat dingetjes mis uit het oude park. Eigenlijk heb ik gewoon heimwee naar het oude dierenpark Emmen.

 


Wildlands
Weet je nog?

Ik ben er minstens 30 keer geweest, het oude vertrouwde dierentuintje. Het leukste vond ik denk ik de aapjes, of nee de olifanten vond ik ook zo leuk. Of dat mooie haaienaquarium met die mooie haaien en vissen. En na een rondje lopen mocht je dan EIN-DE-LIJK spelen in de grote speeltuin. Van de grote glijbaan af was het allerleukst! Je moeder moest je eerst 5 keer roepen voordat je uit de speeltuin kwam want je wilde gewoon niet naar huis. Good memories. Ik mis het soms wel hoor. Het was toch echt wel een geweldig park.

 

4 dingen die ik mis aan het Noorder dierenpark Emmen

 

1. Dieren

Ja, hoe zou ik het zeggen. Het is net alsof ze bij Wildlands een klein onderdeeltje vergeten zijn. Namelijk de dieren. Nu weet ik wel dat het een Adventure Zoo is en dat het niet alleen om de dieren gaat maar toch mis ik ze wel. Tja, dat is voor mij namelijk wel de reden dat ik naar de dierentuin ga. Oja, weet je wat ik ook mis? De beren.. Waar zijn de beren??

 

2. Leerzaamheid

Dat vind ik in vergelijking met het Noorder dierenpark Emmen toch wel één van de grootste verschillen. Het oude park was echt gericht op educatie. Bij alle dieren zag je bordjes met informatie, je kon leerzame spelletjes spelen en weet ik veel wat nog meer. Het hele park was er op ingericht om ons te leren over dieren. Dat mis ik toch wel een beetje hoor bij Wildlands.

 

3. Kinderboerderij

Nu is er in Wildlands wel een soort van kinderboerderijdingetje met geiten en ezels maar ik mis de echte kinderboerderij met konijntjes, kipjes, varkentjes, schaapjes, lammetjes en dat soort diertjes.

 

noorderdierenpark emmen

 

Of word een dierentuin of word een pretpark maar niet van allebei een beetje. Kies gewoon!

 

4. de ‘gewone’ dierentuin

Misschien ligt het aan ons koppige Drenten maar wat is er mis met een gewone dierentuin? Waarom moest het een adventure zoo worden? Of word een dierentuin of word een pretpark maar niet van allebei een beetje. Kies gewoon! Het was toch goed? Ik begrijp dat je dingen af en toe een beetje wil veranderen. Maar dit is een compleet nieuw concept. Waarom?Natuurlijk mag iedereen zijn eigen mening vormen hierover. Sterker nog, ik hoop dat er genoeg mensen zijn die positief zijn over Wildlands anders hebben ze toch een probleem. Ik denk dat als Gijs wat groter is dat het echt wel een leuk park is om nog eens naar toe te gaan. Tot die tijd zijn wij te vinden in Tierpark Nordhorn.

 

En wat vind jij van Wildlands?

 

11 Comments

 1. Ja! Ik ben het helemaal met je eens! Wij vinden ook dat je heel veel moet lopen om überhaupt dieren te zien. Je loopt grote lussen en komt telkens terug op het plein. Wij gaan de komende jaren ook liever naar andere dierentuinen. Ook omdat de prijs zo hoog is. Als je grotere kinderen hebt schijnt het wel heel leuk te zijn.

  1. Nou precies. We komen er vast over een paar jaar wel weer maar voor nu vind ik het gewoon te prijzig en niet leuk genoeg voor de kleine.

  2. Beste Elke,

   Wij denken dat mevrouw Rensen gewoon heel erg mist in het hele verhaal Wildlands. Zij was inderdaad bezig met educatie en bijvoorbeeld bezig om dieren terug te fokken en terug te zetten in de wild. En daarbij als zij op tv was gebeurde er echt wat, zij heeft ooit ook gezegd dierentuinen kunnen over een aantal jaren echt niet meer/zij was echt iemand met visie. Wij denken so wie so dat het concept dierentuin anno 2019 iets is, wat steeds meer vraagtekens zal doen gaan oproepen. Neem ”de dolfijnrukker ” in Harderwijk/dat betekent toch echt dat we eigenlijk geen wilde dieren meer moeten willen opsluiten voor onze lol. Op Natuurlijk Noorden promoten wij wel Doezoo Leens. Dat is ook echt ter educatie voor kinderen en bewust niet veel dieren en echt niet ver van Emmen Wonderland Ter Apel. Best bijzonder wat ze daar hebben aan dieren en lekker gemoedelijk is het daar. En de entree van deze locatie’s is ook nog eens zeer fatsoenlijk voor wat je krijgt en voor kinderen ook nog eens leerzaam. Maar mevrouw Rensen zou vast blij zijn met het Rensenpark. Wij hopen dat dat het helemaal gaat worden in Emmen! En daar komen steeds leukere dingen bij die je er als mens kan doen!

   Natuurlijk Noorden

 2. Ik kan mij het oude dierenpark Emmen niet goed herinneren van vroeger maar wij vonden Wildlands erg leuk. Het is dat we een familie-uitje hadden en veel korting kregen want het is normaal gesproken behoorlijk aan de prijs daar. Wij hebben ons ook een jaarabonnement op Tierpark Nordhorn genomen. Ook niet heel spectaculair maar de kinderen vermaken zich elke keer prima.

  1. Wij zijn ook gek op Tierpark Nordhorn. Vind ik echt een heel leuk park.

 3. Ik mis de grote speeltuin buiten. Ik lekker met een boek en koffie op een stoel en de kids aan het spelen. Ik vind de afstanden ook veel te groot en de actieve dingen niet de moeite waard. Nu komen we vaak niet verder dan 6x de artic one attractie en dan weer hup naar huis omdat ook mijn kinderen verder niets leuk vinden helaas.

  1. Zo’n grote speeltuin mis ik ook wel inderdaad. Ach ja, nu hebben we een achtbaan :p

 4. We hebben nu sinds half jaar abonnement en iedere x zie ik die dieren die ik nog nooit eerder had gezien… kan me voorstellen dat jullie na 1x te zijn geweest dieren missen, maar dat heb ik nu totaal niet..
  Gisteren grote landschildpadden gespot, nog nooit eerder gezien, prachtig…
  Wat ik wel mis is een grote buitenspeeltuin met terrasjes eromheen..
  Kids kunnen uren spelen en paps en mams aan de koffie😉

  1. Wij hadden een jaarabonnement en zijn er toch wel minstens 6 keer geweest. Maar juist fijn dat er genoeg mensen zijn die enthoussiast zijn 😀

 5. Toen ik klein was hadden wij een abonnement op de dierentuin. Ik kwam er vaak. Ik mis vooral die dietentuin. Met (later) dat leuke rioolstelsel. En de savanne, waar je dicht bij de hokken van de giraffes kon komen. De vlindertuin, en flamingo’s. Nou zo kan ik nog wel even door gaan. Wildlands (ik kan het amper uitspreken) zijn wij ook geweest, het is echt totaal anders. Met hele leuke delen. Maar ook stukken lopen, en minder (zichbare) dieren. Ik hoop dat de kinderen van nu, later net zo over wildlands praten als wij nu over de Emmer dierentuin.

  1. Dat hoop ik ook inderdaad 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.