10 x waar ik nu al geen zin in heb als mijn kind groot is

elkeblogt

Kinderen zijn leuk! Ze verrijken je leven. Ik kan ze iedereen aanraden maar er zijn toch ook wel wat stomme kanten aan. Laten we niet doen alsof wij ouders de hele dag lachend door het leven gaan. Wij ouders mogen af en toe best een beetje zuchten en klagen toch? En dat doe ik want er zijn sowieso al 10 dingen waar ik geen zin in heb als mijn kind groot is.

 

 

elkeblogt

 

10 x waar ik nu al geen zin in heb als mijn kind groot is

 

 

1. Eerste keer naar school

Gelukkig duurt het nog anderhalf jaar maar ik het het zeker: janken! Ja voor mij dan hè! Hopelijk voor Gijs niet.

 

 

2. Langs het voetbalveld

Jan hoopt dat Gijs een klein voetballertje wordt. En hoewel ik het ook een ontzettend leuk idee vind lijkt het mij vreselijk om op zaterdagochtend rond 9 uur langs het voetbalveld te staan. En dan achteraf gezien natuurlijk ook nog al die vieze shirtjes uitwassen natuurlijk. Nee, bedankt!

 

3. “Het praatje houden”

Dit gaat zo ongemakkelijk worden, ik weet het nu al. Ik koop wel net zoals mijn moeder een plaatjesboek en laat de rest wel aan Jan over of ik wacht tot het kind gewoon groot is, dan komt hij er vanzelf wel achter 😉  Nee haha, ik bedenk er nog wel wat op maar het wordt wel lekker ongemakkelijk.

 

4. Kind vindt mama niet meer cool

Nu heeft Gijs mij als mama dus is het zo ongeveer onmogelijk om mij niet cool te vinden gnagna. Nee grapje natuurlijk. Ik weet het! Er komt een moment dan ben zelf ik niet meer cool. Dan moet ik niet zo dom doen bij zijn vrienden. Mag ik hem niet meer een kusje geven in het openbaar of loopt hij de laatste 100 meter wel zonder mij naar school. Mag ik al janken?

 

 

5. Stickers, voetbalplaatjes en hebbedingetjes sparen

Aan de ene kant vind ik die moeders echt gestoord die dat soort stomme rommeltjes speciaal voor dat kind gaan sparen. En als het nou iets ontzettend leuks is waar ze echt wat van leren of wat aan hebben dan zou ik zeggen: doen! Maar dat is het niet hè moeders? Het is me toch een rommel. Zodra de actie over is ligt het al achterin de kast te verstoffen. Maar je trapt er elke keer weer in hè! Ik weet het mama’s. Ik trap er straks ook in, ik weet het zeker.

 

6. Op schoolkamp

Janken, JANKEN!!

 

 

7. Taxichauffeur spelen

Ik weet precies hoe dat gaat. ‘Mam, kun je mij even naar die en die brengen?’ of ‘Mijn fiets is kapot, ik wil heel graag naar Party Palace. Wil jij mij alsjeblieft brengen?’. Je wil misschien wel nee zeggen maar het lukt gewoon niet. Het gaat toch gebeuren. Hoort er blijkbaar bij als je kind groot is.

 

Leestip: stomme irritante Peppa Pig

 

8. Studeren

Niet aan denken, niet aan denken..

 

 

9. Het worden tieners

O jongens die tieners zijn echt verschrikkelijk! Ze willen niks, vinden niks leuks en zijn de hele dag alleen maar boos. Nu is dat natuurlijk onmogelijk bij mijn lieve schattige kindje. Die wordt niet zo.

 

10. Ze gaan uit

Ze willen naar de kroeg, bier drinken, tot 5 uur ’s morgens weg zijn en die zielige mama zit maar weer in spanning te wachten. Nee! Ik wil het niet. Nee, nee, nee, nee, NEEEE!!!

 

 

 

Wat lijkt jou het allerergst?

 

4 Comments

  1. Jep, jep, jep. Allemaal dingen waar ik ook tegen op zie. Een ding kan ik al verklappen : dat langs de lijn staan is niks aan. Onze zoon zit nog niet zo lang op voetbal. Tot nog toe hebben we veel pech gehad met slecht weer of veel modder. Hopelijk wordt het in de lente en zomer wat leuk. Het is natuurlijk fantastisch om hem te zien voetballen hoor.

    1. O dat lijkt me ook zo erg he! Vreselijk!

  2. als ze opeens volwassen worden en je 4kinderen op zich zelf wonen zoals ik nu al heb ,met 1 kleinzoon al ,dan mis ik ze wel toen ze thuis waren dacht ik wel eens hou op met elkaar rommel te smijten gillen pupperen en nu zyn ze op ze zelf en toch begint het te stil te worden ,eerder was by myn kant dan vaak ff by oma of mamma langs maar die van my nee niet zo jongste meer dan de andere ,ze zyn zo verschillend ,ja kroegtyden vond ik ook niet zo prettig of taxi zyn voor hun

    1. o dat kan ik me heel goed voorstellen. Dan pats boem zijn ze allemaal uit huis en is het voorbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.