‘Klussen met een kleintje’: an die arbeit

verbouwen-elkeblogt

In mijn reeks ‘klussen met een kleintje’ houd ik jullie op de hoogte over alles wat er gebeurt in ons klushuis. De vorige keer kon je lezen dat we de sleutel hebben gekregen en dat het klussen is begonnen. Vandaag vertel ik je over de eerste problemen en zie je weer hoeveel geld wij tot nu toe hebben uitgegeven.

 

verbouwen-elkeblogt

 

Work work work

Wat wordt er hard gewerkt zeg! Door onszelf maar ook door de timmerman, loodgieter, stukadoor, metselaars en elektricien. Echt geweldig hoe die jongens werken en meedenken. De bovenverdieping is al afgetimmerd en daar ben ik zelfs al bezig met verven. Ik hoop in de kerstvakantie klaar te zijn en te kunnen beginnen met de vloer leggen. Aan het eind van de kerstvakantie hoop ik dat de slaapkamers af zijn. Ik kan niet wachten om jullie de beelden te laten zien 🙂 Jan heeft al veel gesloopt en er wordt ook al het één en ander weer opgebouwd. Zo zijn er al muurtjes gemetseld en ligt er al nieuwe bedrading door het huis. Lekker bezig dus.

 

verbouwen

 

De eerste problemen

We waren er al voor gewaarschuwd. Er zit nog iets tegen. En dat was bij ons dus ook zo. Wij wilden namelijk onze badkamer zelf samen stellen. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan dat je naar een badkamerwinkel gaat om een badkamer samen te stellen. We hadden de tegels al, de douche en we hebben ook een douchewand gekocht. Is dat ding er dus blijkt dat op de plek van de douchewand een raam zit. Dus de douche moet dus gemonteerd worden op het raam. Ja beste mensen, dat kan dus niet. Dom, dom, dom. We hebben gewoon gekeken naar de plattegrond en de deur. Nooit gedacht aan dat stomme raam. Gelukkig kon de douchewand nog terug. Toen hebben we besloten dat we toch de badkamer samen zouden stellen via een badkamerwinkel. We zijn naar Grando in Emmen gegaan en hebben daar een mooie badkamer laten samenstellen. Uiteraard kost dat wel een beetje meer maar dan is het gelukkig wel goed. De prijs vind je hieronder in het budgetgedeelte. Dit is exclusief plaatsen en tegels.

 

badkamer-grando

 

We hadden nog een klein probleempje met de opslagbox. Die bleek dus niet goed gereserveerd te zijn. Gelukkig ben ik zo iemand die overal achteraan belt want anders hadden we een groot probleem. .

 

Bijna verhuizen

Als jullie dit lezen zijn wij druk bezig met het verhuizen naar mijn ouders. Je begrijpt dat ons nieuwe huisje nog niet af is dus moeten we even bij mijn ouders bivakkeren. Niet erg maar uiteraard ook geen ideale situatie. Soms denk ik wel eens: waar ben ik toch in vredesnaam aan begonnen. Maar er is geen weg meer terug dus we gaan maar gewoon door.

 

Budget

Ik weet wel dat het jullie om het geld gaat nieuwsgierige aapjes 😉 Wij hebben in totaal €9857,07 uitgegeven. Oftewel bijna 10.000 euro. Ik schrik er al niet eens meer van. Wat dat betreft ben ik inmiddels al wat gewend. Zoals je ziet is voornamelijk de badkamer een groot bedrag. We lopen op qua budget redelijk op schema. Op sommige dingen geven we iets meer uit dan de planning was en op sommige iets meer. Oké op de meeste iets meer. gelukkig hebben we een beetje ruimte in het budget 🙂

 

kosten-verbouwing

 

Meer lezen over onze verbouwing?

  1. Klussen met een kleintje: the new start
  2. Klussen met een kleintje: keuken uitzoeken, een leuke DIY en veel stress
  3. Klussen met een kleintje: naar Ikea, hijskraanlamp en lang wachten
  4. Klussen met een kleintje: officieel verkocht en open over uitgaven
  5. Klussen met een kleintje: de verbouwing is begonnen

 

Oja, heb je nog een goede verbouwingstip? Of hoe overleef je het weer bij je ouders thuis? Dan hoor ik dat graag 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.