‘Klussen met een kleintje’ Boven is bijna klaar + schilderen tot je er bij neervalt

klussen-verbouwing-kosten

De vorige keer las je nog dat het einde is zicht is. Vandaag kan ik je vertellen dat we een verhuisdatum hebben gepland en de bovenverdieping is zo goed als klaar. Uiteraard laat ik je weer zien wat we hebben uitgegeven.

 

klussen-verbouwing-kosten

 

Verhuisdatum in zicht

Ik ben zo blij mensen! We hebben een verhuisdatum. Ik zeg het nog maar eens, we vinden het echt niet vreselijk om tijdelijk bij mijn ouders te wonen sterker nog, het is best gezellig hoor! Maar als je éénmaal op jezelf hebt gewoond dan is het best wennen om weer terug te gaan. En ik wil gewoon heel graag een eigen plekje. We willen over een paar weken verhuizen en daar ben ik heel bij om 🙂

 

Vakantie

Ik had lekker vakantie. Nouja lekker? Het was voor mij een klusvakantie. Ik heb bijna elke dag geklust en kon zo veel doen. Ik heb ontzettend veel geschilderd. Wat is dat een ***werk zeg! Vooral deuren schilderen is vreselijk werk! Maar ja, wat moet dat moet. Ik was echt gemotiveerd om te gaan klussen. En ben ook blij dat ik zoveel heb kunnen doen.

 

klussen-verbouwing-kosten

Gijs’ kamer

Gijs’ kamer krijgt ook steeds meer vorm. Ik heb echt ontzettend lang getwijfeld over de kleur maar ben uiteindelijk gegaan voor de populaire kleur ‘early dew’ van Flexa (affiliate link). En ik ben er blij mee! Heel erg blij! Prachtig kleurtje zeg. Ik wil graag een voertuigenthema in Gijs’ kamer maken. Ik heb er lang over nagedacht hoe ik dat zou gaan doen. Uiteindelijk heb ik besloten om het heel sumier te houden. Dat betekent alleen zwart/witte accessoires. Ik ben gegaan voor deze zwarte muurstickers. Ik wilde eerst de hele muur beplakken maar kwam er al snel achter dat dit veel te druk zou worden. Daarom hebben we alleen deze strook beplakt. Ik vind het zelf leuk geworden. Ik heb geen idee meer waar ik ze heb gekocht, bij een kleinere webshop. Als iemand het weet dan mag je het zeggen, dan pas ik dat nog even aan 🙂

Laminaatje leggen

We zijn zelfs zo ver dat we boven al bijna af hebben. Jan heeft vorige week met zijn broer boven laminaat gelegd. Daar kapt het echt van op. Het begint er nu echt uit te zien als een huis. Klinkt gek he! Maar ik voel me al helemaal thuis in dit huis. Dat komt vast door het klussen. We zijn al 3 maanden aan het klussen en ik heb alle hoekjes van dit huis al gezien. Oja, behalve de zolder. Daar ben ik nog nooit opgeweest :p Het vloertje komt trouwens van de Carpetright in Emmen. We hebben inclusief de trap hier €1000,- voor betaald. Ik ben erg tevreden over de service van dit bedrijf. We zijn goed geholpen.

 

Budget

Het einde komt in zicht en daarmee hebben we ook meer zicht op de kosten. De meeste grote dingen zijn nu betaald en er zijn steeds minder onzekerheden wat betreft budget. Ik wil op het laatst een soort ’terugblikblog’ maken over het budget. Waar liepen we tegenaan, hoe werkt zo’n bouwdepot, waar hebben we meer uitgegeven dan we dachten etc. We hebben de afgelopen weken de vensterbanken, rolgordijnen en deuren betaald. Dit was samen €750,-. De behanger heeft ons hele huis behangen voor €775,- en de loodgieter kreeg weer een bedrag van €1350,- (die man verdient goed aan ons). We gaven verder nog €1000,- uit aan de vloer. We hadden nog wat kleinere uitgaves aan de timmerman, verf en dat soort dingen. In totaal hebben we nu een bedrag uitgegeven van €45.863,-. Er komt nog 1 groot bedrag aan van de kozijnen. Maar ja zo lang die vent de rekening niet stuurt betaal ik niet :p.

 

uitgaven-verbouwing

 

Meer blogs lezen uit deze categorie?

 

 1. Klussen met een kleintje: the new start
 2. Klussen met een kleintje: keuken uitzoeken, een leuke DIY en veel stress
 3. Klussen met een kleintje: naar Ikea, hijskraanlamp en lang wachten
 4. Klussen met een kleintje: officieel verkocht en open over uitgaven
 5. Klussen met een kleintje: de verbouwing is begonnen
 6. Klussen met een kleintje: an die arbeit
 7. Klussen met een kleintje: verhuizen
 8. Klussen met een kleintje: wonen bij mijn ouders
 9. Klussen met een kleintje: het wordt wat te veel & het klussen gaat door
 10. Klussen met een kleintje: is het nou nog niet klaar?
 11. Klussen met een kleintje: Het einde is in zicht + waar is het geld?

 

2 Comments

 1. Wat ontzettend leuk die auto’s op de kamer van Gijs. Ik snap heel goed de keuze van jullie om dat maar op een deel te doen. Het zal wel heel leuk zijn om zo stap voor stap steeds dichter bij jullie eindresultaat te komen.

  1. Dankjewel! Dat is echt ontzettend leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.