Doe ik echt niet aan mee! Toch?

Ja ik schaam mij er een beetje voor. Nogal zelfs.

Rommel sparen

Toen ik klein was, ging mijn moeder voor mijn 12-jarige jongere broertje poppetjes sparen bij een bepaalde supermarkt. Ik dacht dat het de C1000 was. Geen idee meer hoe die poppetjes heetten, niemand heeft het er meer over. Het was rommelplastic. En ik irriteerde me er dood aan. Helemaal omdat mijn moeder normaal gesproken nooit in de C1000 kwam. Dus alleen voor het sparen van die rommel ging ze daar heen. Ik begreep daar echt niks van, Doe toch normaal. Net zoals die voetbalstickers van een tijdje geleden. Massaal naar de Jumbo om zo’n boek vol te kunnen krijgen. En nog geen maand later ligt die rommel te verstoffen in de kast. Wat een complete onzin. Weggegooid geld.

Ik trap er ècht niet in!

En toen begon het. Hoe ik dus langzaam veranderde in iemand waar ik mij vroeger aan irriteerde. Op de televisie kwam ‘Marble Mania’. Gijs is helemaal fan van knikkerbanen dus wij moesten dat natuurlijk ook kijken. En het was gezellig! Oké, het kan niet tippen aan mijn Zweedse crimeseries op Netflix maar het was zo’n gezinsmomentje. Bakje chips, lekker glaasje drinken en samen gezellig naar een paar knikkertjes kijken. Natuurlijk had ik al snel door dat bij de Plus je die knikkers kon sparen. Gijs had dat niet door, en dat wilde ik graag zo laten. Ben helemaal niet zo fan van de Plus en ja, ik heb jullie net verteld hoe zo’n onzin ik het vind dat al die ouders massaal rommel gaan sparen voor hun kinderen. Dus dat gaan we dan ook zeker niet doen. We hebben zo’n geweldige knikkerbaan van Hubelino. Daar hoeft echt niet van dat rotzooi bij.

We love knikkers

Mijn moeder, die dus wél boodschappen doet bij de Plus had voor haar kleinkind van die knikkers meegenomen. Alsof het kind de staatsloterij had gewonnen, zo blij was hij er mee. En dat hij na een half uur klaar mee was? Echt niet! De hele week heeft hij met die knikkers gespeeld. Over de wobbel, rollen door de kamer, rollen over verschillende materialen. Nou ja, je begrijpt het. Het was geweldig. Ik heb zelfs een knikkerzakje voor het mannetje opgezocht.

Ingetrapt

Toen gebeurde er iets in mijn hoofd wat ik nog niet eerder had meegemaakt. Ik kreeg hele rare gedachtes als ‘boodschappen doen moet je toch, als dat nou bij de Plus is of de Jumbo. Dat maakt ook niet zoveel uit’. Ik praatte het voor mijzelf goed. Knikkers zijn heel leuk en leerzaam. Gijs kan er heel goed mee spelen èn er staan groenten op. Groenten! Dan moet het goed zijn toch? En nu mag jij 3 keer raden wie deze week de boodschappen haalt bij de Plus. En ik ben er met open ogen in getrapt. Well done marketingbureau van de Plus. Well done…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.