Hoe zorg je als mama voor je rustmomentje

Ik ben er nu ook achter. Alle mama’s (en papa’s ook natuurlijk) hebben een rustmomentje nodig. Even een momentje voor jezelf. Maar hoe doe je dat als je kleine kinderen hebt die nog niet naar school gaan. Ik vroeg aan mijn volgers hoe ze dit voor zichzelf regelen.

 

Supermommy

Wij mama’s denken het misschien wel maar wij kunnen niet eindeloos doorgaan. We zijn geen robotjes h├Ę! Daar ben ik sinds kort ook achter maar dat dacht ik wel. Sterker nog, ik voelde me schuldig als ik Gijs weg bracht voor tijd voor mijzelf. Wat was ik wel niet voor mama, ik doe toch alles voor mijn kind? Maar nu ben ik erachter dat een goede mama alleen bestaat als die mama ook goed voor zichzelf zorgt. En dat ga ik doen. Nu nog een plan..

Marguarita vertelt over haar ervaring met floaten. Schijnt ook erg relaxed te zijn ­čÖé

Hoe zorg ik voor me-time

Ik weet nog niet hoe ik structureel voor me-time ga zorgen. Wel weet ik dat ik Gijs in sowieso in de vakanties naar de opvang wil laten gaan. Zo heb ik wat tijd voor mijzelf en kan Gijs lekker spelen bij de opvang. Ik voel me niet schuldig als ik Gijs naar de opvang breng, hij vindt het namelijk geweldig daar.

Andere mommy’s

Op mijn Facebook en Instagram vroeg ik aan andere mama’s hoe ze voor een momentje ontspanning zorgen. Zo blijkt wel weer dat jullie het ook lastig vinden om echt tijd voor jezelf in te plannen. Wel hadden een aantal mama’s een aantal goede tips:

Iris: Wij hebben 1 a 2 x in de week een oppas aan huis zodat ik mijn handen even vrij heb en dus lekker mijn eigen ding kan doen. Daarnaast probeer ik 2 a 3 x in de week naar mijn paard te gaan.

Denise: Sinds een paar maanden gaan de kinderen eens in de 6 weken een dagje extra naar de opvang, ik mama-time, kapper, nagels schoonheidsspecialist en therapie. (Bekken/rug) Sindsdien heb ik de avonden meer rust en minder rennen en vliegen.

Joyce: In de vakantie gaat onze zoon nog 1 dag naar de opvang. Dat is een oplaadmoment voor mama. Onze zoon gaat ook regelmatig uit logeren bij opa en oma zodat wij samen wat leuks kunnen doen of een keer gewoon lekker kunnen uitslapen.

Marijke: Ik sport 3x in de week. Mijn dochter gaat dan wel mee maar die 1,5/2 uur is echt even voor mezelf. En 1 x in de 3 weken heb ik een woensdag vrij en ben ik even een dagje geen mama. Mijn man is dan een dag thuis bij onze dochter. (Ik werk niet)

Wendy: Mijn man zorgt voor onze dochter zodat ik kan sporten 3 x in de week.
Wij brengen onze dochter ook weleens een weekend weg naar opa en oma om een weekend samen weg te zijn.

Jody: Ik ben nog maar 6 weken moeder maar mijn zoontje gaat elke week 1 dagdeel naar mijn ouders zodat ik even mijn eigen ding kan doen en zodra ik weer moet werken slaapt hij 1x per week bij mijn ouders zodat we tenminste 1 nacht goed slapen en het is qua oppas ook makkelijker gezien mijn werk.

Bedankt voor jullie tips mama’s! Ik ben wel heel benieuwd hoe jij voor een momentje voor jezelf zorgt..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.