Hoe vierden wij vroeger pakjesavond?

Pakjesavond is misschien wel de leukste avond van het jaar. Ik heb goede herinneringen aan pakjesavond. Benieuwd hoe wij het vieren?  

Ik en mijn broertje

Vroeger

Wat was ik altijd zenuwachtig voor pakjesavond, ook toen ik niet meer geloofde. vanaf een jaar of 10 (denk ik) trokken wij lootjes en was het een sport voor mij om erachter te komen wie wie had. Ik heb 2 broertjes waarvan er eentje 12 jaar jonger is dus we moesten wel altijd alles stiekem doen. Uren knutselde in op mijn kamer voor de surprise en zette ik completen speurtochten uit. 

Als de avond was gevallen trok ik het niet meer van de spanning. Ik vrat me helemaal ziek in de pepernoten en was zo hyper als een stuiterbal. Maar het was altijd leuk! 

 Mijn broertje en ik met 2 pieten

Toen ik nog wel geloofde was ik best bang voor Sinterklaas. Sterker nog, mijn moeder had met Sinterklaas “afgesproken” dat we de schoenen in de bijkeuken zouden zetten zodat de deur naar de keuken gewoon op slot kon. Volgens mij waren mijn ouders héél blij als Sinterklaas weer naar Spanje was.

 Een boerderij gekregen van Sinterklaas

Hoe vieren we het dit jaar?

We vieren het elk jaar bij mijn ouders thuis met mijn broertjes en aanhang. We hebben lootjes getrokken en voor Gijs zitten er “gewone” cadeautjes bij in de zak. We gaan nog even kijken of het misschien makkelijker is om het dit jaar bij ons te vieren zodat Gijs naar bed kan en wij nog even kunnen blijven zitten. Altijd heel gezellig! Later op de avond spelen we altijd nog een heel gezellig en stressvol spelletjes. Iedereen heeft kleine cadeautjes ingepakt en meegenomen. Gooi je met de dobbelsteen 6 dan mag je een cadeautje pakken, bij 3 moet je ruilen en is de tijd voorbij dan mag je de cadeautjes houden die je op dat moment hebt. Snap ie? Nouja in ieder geval ontzettend spannend 😉

En hoe ga jij het dit jaar vieren?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.