Hoe ik mijn leven een beetje relaxter maak

Waarschijnlijk vinden jullie mij ontzettend verwend, en misschien ben ik dat ook wel maar dit is wel een manier om het leven voor mij iets minder gestrest te maken.

 

 

The change 

Nu ik weer herstellende ben van mijn burn-out ben ik veel aan het nadenken hierover. Vooral wil ik voor mijzelf op een rijtje hebben waarom ik het zover heb laten komen en hoe ik er voor kan zorgen dat dit nooit weer gaat gebeuren. Zo werk ik aan mijn mindset, wil ik proberen niet zo hard te zijn voor mijzelf. Ook moet ik wat meer ‘nee’ durven zeggen, ik moet wat minder doemdenken en meer van dat soort dingen. Maar er zijn in het dagelijks leven ook wat dingetjes die ik kan doen om mijn leven net een beetje leuker te maken.

 

Stress om huishouden

Ik weet niet waarom maar dat huishouden vind ik altijd een gestress. Voor mijn gevoel staat de hele zaterdag in het teken van het huishouden. De was, poetsen, stofzuigen en dweilen. Niet dat het de hele dag in beslag neemt maar op de één of andere manier zie ik er altijd heel erg tegen op. Ik weet ook niet zo goed waarom. Naar mijn idee heb ik de hele week vol gepland met werk, moetdingetjes, boodschappen en weet ik veel en dan staat het weekend ook nog in het teken van ‘moetjes’. Ik wil dat niet meer. Zo heb ik al wat keuzes gemaakt hoor om dingetjes wat anders door de week te plannen. Ik doe boodschappen online (echt een aanrader), strijk ik als Gijs in bad zit (ik strijk in de badkamer zelf) en hebben we dus elke week een schoonmaakster.  Ik hoor je denken, een schoonmaakster? Is dat niet voor vet verwende mensen die zich te goed voelen voor het huishouden? In mijn geval dus niet.

 

Ben je rijk ofzo?

Ik heb 1 gelukje. Ik blog, en alles wat ik verdien met mijn blog zet ik op een aparte spaarrekening. Ik heb daar afgelopen zomer een vakantie van betaald, heb daar een keer een lens voor de camera van gekocht en heb daar een nieuwe tablet van gekocht. Echt een extra zakcentje dus. En wij hebben nu besloten om dat geld te besteden aan een schoonmaakster. Ik heb op het moment een redelijk structureel bloginkomen waar ik ontzettend blij mee ben. En aangezien ik 10 keer liever een blogje typ dan het huis schoonmaak vind ik het een perfecte win-win.

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Da’s toch niet verwend? Maar gewoon goed voor jezelf zorgen ♡♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.