Een kijkje in mijn moestuin

Eindelijk laat ik jullie mijn ietwat oudbollige? hobby zien. Klaar voor wat geitenwollen sokken geneuzel?

De Action did it

Rond maart was ik een keer in de Action en kwam ik allemaal kleine zakjes met zaad tegen. Volgens mij nam ik bloemkool, tomaat en basilicum mee. Ik nam ook zo’n klein kweekkasje mee en binnen de kortste keren had ik kleine plantjes in huis staan. De verslaving was begonnen. Al snel kocht ik meer groentezaadjes, wat kweekspulletjes en stond de vensterbank vol met kleine plantjes. Zo leuk!

Nieuwe hobby

Blijkt dat ik dit gewoon hartstikke leuk vind. Ik zit uren te bladeren door facebookgroepen, heb op Pinterest een bord vol moestuinideetjes en heb inmiddels in onze tuin een stuk grond ingenomen voor mijn tuintje. Ik vind het gewoon leuk om alles te zien groeien.Weg met de telefoon en met het gezeur, gewoon even verstand op nul en met mijn plantjes bezig.

Ik heb flinke hulp

Het is zelfs zo erg dat ik voor moederdag een kasje heb gevraagd en ik van mijn ouders een verhoogde plantenbak heb gevraagd. Ik ben echt helemaal om jongens :p Het is zo erg dat Jan mijn moestuin zelfs heeft moeten vergroten want ik had te veel plantjes en te weinig plek :p En eigenlijk wil ik mijn moestuintje nog wel een stukje groter hebben. Maar ik ben bang dat mijn lieftallige man daar eerst even over na wil denken.

Oogsten

Het leukste komt nu een beetje, ik kan heel langzaam wat dingetjes gaan oogsten. Zo hebben we al een paar keer sla gegeten uit eigen tuintje en heb ik al een aantal keer basilicum gebruikt in de pasta. Hoe leuk is dat <3 Ik kan niet wachten op deze zomer. Ik hoop dat dat het goed gaat groeien zodat we later de bloemkolen, bonen en tomaten kunnen eten. Heb er nu al zin in.

Tuinliefde

Een moestuin is niet het enige wat ik ontzettend leuk vind. Naast groente hebben we ook een border met mooie bloemen en planten. Mijn man en ik zijn nog een beetje aan het puzzelen hoe we de planten in de border het best kunnen plaatsen. Mijn man is echt fan van de ‘Engelse tuin’ terwijl ik meer houd van een iets strakker geheel. Eye-catchers zijn in ieder geval al een mooie klimroos en mijn persoonlijke favoriet is toch wel de hortensia. Misschien willen we nog wel een vlinderstruik kopen en een paar mooie bomen. Maar dat zien we volgend jaar wel weer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.