Persoonlijk,  Wonen

Een kijkje in mijn moestuin

Eindelijk laat ik jullie mijn ietwat oudbollige? hobby zien. Klaar voor wat geitenwollen sokken geneuzel?

De Action did it

Rond maart was ik een keer in de Action en kwam ik allemaal kleine zakjes met zaad tegen. Volgens mij nam ik bloemkool, tomaat en basilicum mee. Ik nam ook zo’n klein kweekkasje mee en binnen de kortste keren had ik kleine plantjes in huis staan. De verslaving was begonnen. Al snel kocht ik meer groentezaadjes, wat kweekspulletjes en stond de vensterbank vol met kleine plantjes. Zo leuk!

Nieuwe hobby

Blijkt dat ik dit gewoon hartstikke leuk vind. Ik zit uren te bladeren door facebookgroepen, heb op Pinterest een bord vol moestuinideetjes en heb inmiddels in onze tuin een stuk grond ingenomen voor mijn tuintje. Ik vind het gewoon leuk om alles te zien groeien.Weg met de telefoon en met het gezeur, gewoon even verstand op nul en met mijn plantjes bezig.

Ik heb flinke hulp

Het is zelfs zo erg dat ik voor moederdag een kasje heb gevraagd en ik van mijn ouders een verhoogde plantenbak heb gevraagd. Ik ben echt helemaal om jongens :p Het is zo erg dat Jan mijn moestuin zelfs heeft moeten vergroten want ik had te veel plantjes en te weinig plek :p

Oogsten

Het leukste komt nu een beetje, ik kan heel langzaam wat dingetjes gaan oogsten. Zo hebben we al een paar keer sla gegeten uit eigen tuintje en heb ik al een aantal keer basilicum gebruikt in de pasta. Hoe leuk is dat <3 Ik kan niet wachten op deze zomer.