Dingen waar ik nooit over zou bloggen

Mijn hele leven staat op mijn blog. Je leest over mijn burn-out, financiën, bevalling en alles wat er in mijn hoofd speelt. Maar sommige dingen zijn toch echt privé.

Mijn kinderen

Ach natuurlijk deel ik wel eens wat oppervlakkige dingen over mijn kinderen. En laat ik wel eens wat dingetjes doorschemeren over wat er speelt. Maar bloggen over al onze problemen doe ik niet. Praten over ontwikkeling, gedragsproblemen, schoolgesprekken of zo. Nee dat ga ik gewoon niet delen. Dat heeft ook maar 1 reden en dat is ik de privacy van mijn jongens wil beschermen. En hoe groter ze worden hoe meer ik me er van bewust ben. Foto’s doe ik soms wel maar dan is het een foto waar ik goed over na heb gedacht.

Mijn werk

Mijn werk als juf (lerarenondersteuner) en mijn online leven houd ik strikt gescheiden. Ik vind het ook altijd een beetje gek als mensen op mijn werk over mijn blog beginnen. In mijn hoofd mogen die dingen niet doorkruisen. Eigenlijk heb ik het op mijn blog ook nooit over mijn werk, volgens mij moet je goed zoeken als je wilt weten waar ik werk. En dat wil ik graag zo houden. Blog is blog en werk is werk.

De school of opvang van mijn kind

Het voelt gewoon niet goed om de naam van de school van mijn kind te delen. Of om te vertellen naar welke opvang Luuk gaat. Laat staan om te vertellen met welke zaken ik het niet eens ben. Ik zou nooit schoolse zaken waar ik het niet mee eens ben delen. Zo wil ik dingen niet oplossen. Ik heb ooit eens een ‘dingetje’ gehad met de eerste opvang van Gijs. Dat was zo’n rare plek dat ik mensen wel wilde waarschuwen maar voelt niet goed. Nee, niet mijn manier van doen.

Politieke kwesties

Ja ik ben pro-vaccineren en pro-roetveegpiet maar ik heb gewoon echt geen zin in dat gezeik op mijn blog, Echt niet. Ik wil het er gewoon niet over hebben. Er komt alleen maar gezeur van.

Vriendjes en vriendinnetjes

Als je kind bij ons thuis speelt hoef jij echt niet bang te zijn dat ik een foto maak en online zet. Dat zou ik nooit van mijn leven doen. Ik ben al heel voorzichtig met mijn eigen, laat staan die van een ander.

1 Comment

  1. Hoi Elke, toevallig weet ik wel waar je werkt omdat ik je ooit heb vervangen #leukeschool #leukecollegas #leukekinderen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.