De griepprik, waarom ik hem wel haal

Elk jaar word ik weer opgeroepen voor de griepprik. Ik gooide dat briefje gelijk in de prullenbak. Tot een jaar of 6 geleden, toen heeft iets mij anders doen denken. En vanaf toen haal ik hem dus elk jaar.

 

Risicogroep

Niet iedereen wordt voor de griepprik opgeroepen. Alleen de mensen die tot een ‘risicogroep’ horen. Ja, en ik hoor daar blijkbaar bij. Volgens het boekje heb ik namelijk astma. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar al járen geen last meer van heb hoor. Maar zo sta ik bij de huisarts nog wel in de boeken. Wil je me trouwens even laten weten of ik daar een keer een blog over moet schrijven? Dat was als kind zijnde af en toe best heftig.

 

Vaak ziek

Ik ben altijd vaak ziek geweest. Als klein meisje had ik altijd al van alles. En nog steeds hoor, jaarlijks ben ik wel 3 keer goed ziek. Het eerste jaar dat ik met kinderen werkte was ik bijna continu ziek. Geen idee hoe het kan, ik eet gezond, slaap voldoende en denk dat ik een stuk gezonder leef dan de gemiddelde Nederlander. Toch overkomt het mij. Op zich niet gelijk een ramp maar wel heel vervelend en lastig. Toch zag ik dat nog niet als reden om griepprik jaarlijks te halen.

 

Longontsteking

Tot dat ene jaar, ik denk 6 jaar geleden. Ik werd zo ontzettend ziek. Ik kan het gewoon niet uitleggen. Ik woonde al op mijzelf maar was die week bij mijn ouders omdat ik simpelweg niet voor mijzelf kon zorgen. Mijn moeder haalde mij dan op en ik lag daar op de bank. Ik kon niet eten, bijna niet drinken, alles deed zeer, ik was gewoon meer dood dan levend. Na 2 dagen toch maar naar de dokter. Longontsteking. En als de koorts binnen een paar dagen niet zou zakken dan zou ik worden opgenomen. Ik herstelde ontzettend langzaam. 3 weken later kon ik pas weer werken en ik heb er serieus wel 3 maand last van gehad. Ik was constant heel moe en ik had weinig energie. Toen ging bij mij wel een knop om. Dit wil ik gewoon nooit weer. Ik besloot om vanaf dat jaar de griepprik te halen.

 

Helpt het?

Ik durf echt niet te zeggen of het wel of niet heeft geholpen. Dat is ook bijna niet te controleren lijkt mij. Ik weet wel dat ik sindsdien nooit meer zo ziek ben geweest. Dus ik blijf hem gewoon ophalen 🙂

 

Haal jij hem ook?

 

2 Comments

  1. Ik krijg wel jaarlijks een oproep, maar haal hem sinds 7 jaar niet meer 🙊
    Dit jaar wel enorm getwijfeld, maar uiteindelijk niet gedaan. (Kon de tijden die gepland waren niet, en was te lui om te bellen voor ander moment).
    Van mijn 12e tot en met mijn 23ste trouw elk jaar gehaald.

  2. Haal um elk jaar,kan ik niet dan bel ik voor een andere afspraak,heb er veel baat bij. ivm met luchtwegen enz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.