Deze 3 Italiaanse luiermerken komen naar Nederland

Voor nu onbekende namen. Maar de luiermerken Nuvolotti, Oppla’ en Premio Natura komen naar Nederland en ik schreef een uitgebreid review

Professioneel luiertester

Ondertussen voel ik me echt professioneel luiertester. De nieuwe en oude Kruidvatluiers heb ik helemaal onderzocht en door laatst de grote luiertest te doen voel ik me een echte prof. Toen ik vernam dat er nieuwe luiers op de markt kwamen was ik ook blij dat ik ze mocht testen en een review mocht schrijven. Deze luiers zijn al groot in landen als Italië en komen nu naar Nederland. Nu al te bestellen bij Bibzies.nl maar misschien over een tijdje overal te koop? Deze luiers staan bekend om de lage kans op luieruitslag. Aan mij de taak om ze uitgebreid te reviewen en te testen. Maken ze kans in Nederland? Of zijn er al genoeg luiermerken.

De test en review

Ik wilde deze luiers precies zo testen als alle andere luiers. Het enige waar ik niet op kan testen is de luieruitslag.
Deze luiers staan er om bekend luieruitslag tegen gaan maar Gijs heeft daar gewoon nooit last van.

Premio Natura

Eerste indruk
De luier voelt stevig en compact aan. Wel iets stroef en niet zo rekbaar als bijvoorbeeld Zwitsal en Pampers die wij zelf gebruiken. Voor de rest ziet het er uit een als goede luier.

Gebruik
Na een paar dagen gebruik valt op dat deze luier goed vocht op kan nemen. Toch wel het voornaamste in het gebruik van luiers. Geen lekkerij, ook niet na een lange nacht. Toen ik testte bleek dat deze luier met gemak 400 ml op kan nemen. Wel is de luier iets stroef en niet zo rekbaar. De luier zit verder prima.

Prijs per stuk in maat 4+: €0.35
Zachtheid: 6
Rekbaarheid: 6
Stevigheid: 8
Vochtopname: 8,5
Eindoordeel: 7,5
Iets stroef maar kan goed het vocht opnemen

Oppla

Eerste indruk
Deze luier is duidelijk zachter dan de vorige variant. De luier ziet er ook stevig uit en is qua rekbaarheid gemiddeld.

Gebruik
Ook deze luier kan voldoende vocht opnemen. Uit de test bleek dat hij iets minder op kan nemen dan de Premio Natura maar kan 400 ml vocht prima aan. Persoonlijk vind ik deze luier iets fijner in gebruik. Ik denk dat deze wat comfortabeler zit.

Prijs per stuk in maat 5: €0.27
Zachtheid: 8
Rekbaarheid: 7
Stevigheid: 8
Vochtopname: 8
Eindoordeel: 8
Lekker zacht en kan het vocht goed opnemen.

Nuvolotti

Eerste indruk
Toen ik de eerste keer het pak open maakte dacht ik dat ik een vergissing had gemaakt. De luiers zien er namelijk precies hetzelfde uit als de Oppla. Net zo zacht en rekbaar en met hetzelfde printje. Ik was ook erg benieuwd of deze luier qua vochtopname ook anders zou zijn.

Gebruik
Ik heb de beide luiers echt goed vergeleken met elkaar maar kan geen verschil vinden. De luier is volgens mij echt precies hetzelfde.

Prijs per stuk in maat 5: €0.27
Zachtheid: 8
Rekbaarheid: 7
Stevigheid: 8
Vochtopname: 8
Eindoordeel: 8
Deze komt echt precies hetzelfde uit de test als Oppla en is naar mijn idee ook hetzelfde.

Italiaanse luierdoekjes

Waar te koop?

Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent na deze review. Heb je maat 5 en woon je bij mij in de buurt? Stuur me dan even een berichtje. Ik heb expres een aantal luiers achterwege gelaten voor volgers die ze graag willen testen. Woon je niet in de buurt of wil je gewoon een pak luiers uitproberen? Bij Bibzies.nl bestel je makkelijk een proefbox. Ben je overtuigd? Dan kun je een luierbox bestellen en hem automatisch thuis laten bezorgen zonder verzendkosten. Wil je helemaal geen werk meer hebben? Dan kun je zelfs een abonnement nemen. Luiers worden elke maand automatisch thuisbezorgd tegen een mooie prijs, je kunt zelfs luiers en maten combineren. Handig als je meerdere kinderen in de luiers hebt 🙂

*Samenwerking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.