Zo kom je de grauwe dagen van de herfst door

De herfst heeft al een tijdje geleden bij ons aangeklopt en sindsdien hebben we te maken met veel windvlagen, regenbuien en grauwe dagen. Het is niet zo gek dat de herfst een van de minst leuke seizoenen is waar we het liefst weer zo snel mogelijk afscheid van nemen. Maar toch brengt het ook wat fijne momenten met zich mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van die keiharde regenbui als je al lekker in bed ligt en je de druppels op de ramen hoort spatten? Of als je na een fietstocht in de regen lekker in een warme joggingbroek en trui op de bank kunt kruipen? Met deze tips kom je de grauwe dagen door!

Licht, licht, licht!

Of je nu kiest voor een lichtwekker om mee wakker te worden of voor extra verlichting in huis; licht is cruciaal om de herfst- en winterdip tegen te gaan. Onze gemoedstoestand wordt namelijk enorm bepaald door licht, dus zorg dat je niet in een donker huis gaat zitten en bestel wat extra lichtbronnen bij Budgetlight. Daarnaast is af en toe een goede wandeling in de buitenlucht nemen ook heel goed voor je humeur! Je kunt dit het beste in de ochtend doen. Zo ben je direct lekker wakker en blijf je de rest van de dag ook energiek.

Blijf bezig

Het is niet zo gek dat je in de herfst- en winterperiode wat minder energie hebt dan in de zomer. Het voelt dan ook niet natuurlijk om van alles te ondernemen. Het liefst wil je gewoon lekker met een dekentje op de bank liggen en – bij wijze van – een Kerstfilm aanzetten. Toch moet je proberen dit gevoel aan de kant te zetten en wel lekker wat actiefs te gaan doen. Maak bijvoorbeeld een lekkere wandeling door het bos of over het strand, om zo je energielevel een boost te geven.

Geef eraan toe

Betekent dat dan dat je altijd maar moet blijven rennen? Nee hoor, dit is namelijk ook het seizoen om gewoon even een stapje terug te nemen. Het is helemaal niet erg om een avond stappen met vrienden af te zeggen voor een avondje bankhangen. Soms moet je hier gewoon aan toe geven en jezelf wat rust gunnen. Daarnaast is er geen seizoen lekkerder om hier extra goed van te genieten, dus neem het er van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.