Wat vind ik belangrijk aan kleding voor mijn kinderen?

Aan kinderkleding kun je elke maand makkelijk je complete loon kwijt. Nu is dat natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Toch zijn er een aantal dingen die ik belangrijk vind en dus best in wil investeren.

Bewegingsvrijheid

Ik vind het zo sneu. Kinderen met zulke strakke spijkerbroekjes aan dat ze niet eens normaal in het klimrek kunnen klimmen. Of pasgeboren baby’s helemaal ingesnoerd in ingewikkelde pakjes. Nee dat gaat echt niet gebeuren bij mijn kinderen. Natuurlijk heeft de kleuter wel spijkerbroeken en ook zeker wel een nette blouse. Maar daar kan hij lekker in rennen, klimmen en glijden. En die baby? Die heeft vooral heerlijke zachte pakjes. Express heb ik geen pakjes gekocht met ritsen of capuchons. Dat lijkt me gewoon niet fijn. Voor mijzelf en mijn man kies ik vaak voor een combi tussen comfort en mooi. Nouja, mijn man koopt natuurlijk zelf zijn kleding. En niet dat we merken dragen als Daily Paper kleding of shoppen in de dure straten maar het mag er best leuk uit zien. Zelf investeer ik altijd in jeans. Ik heb broeken in de kast die al 2 jaar mee gaan. Datzelfde doet mijn man met de broeken. We gaan voor kwaliteit en daar zit soms een prijskaartje aan. En dan komen we soms uit bij Designer Jeans Heren.

Kwaliteit

In het begin kocht ik nog wel eens kleding van bepaalde merken waarvan de kwaliteit niet heel best was. Naden die snel los gingen, de vorm ging er uit in de was of shirts die snel pillig worden. Dan ga ik toch liever voor iets meer kwaliteit. Zo weet ik dat bepaalde broekjes iets duurder zijn maar altijd goed zitten en lang mee gaan. Daar ga ik voor. En natuurlijk heb je budgetkleding wat lang goed blijft net zoals je dure kleding hebt wat toch snel af is. Ik heb 1 uitzondering op deze regel, en dat zijn de schoenen. Ik kocht altijd goede schoenen die minstens een seizoen mee kunnen maar daar ben ik mee gestopt. De kleuter doet momenteel maximaal 3 weken met schoenen en dan zijn ze af. Hij remt op school af met de voorkant van de schoenen als hij op de fiets zit. Natuurlijk heb ik hem al uitgelegd dat hij dat niet zo moet doen maar het lastige is dat ik er niet bij ben. Oftewel, de schoenen kopen we tegenwoordig lekker low-budget. Tegen de tijd dat het over is koop ik wel weer goede schoenen.

Comfortable

Naast dat je goed moet kunnen bewegen in kleding moet het ook gewoon lekker zitten. Vooral bij kinderen en al helemaal bij baby’s. Ik ga dan ook vaak voor zachte warme babystoffen en lekkere sweaters voor de kleuter.

Uiterlijk

Ik begrijp dat jij nu denkt dat mijn kinderen de hele dag in een soort onesies lopen maar dat is ook echt niet waar. Comfort en bewegingsvrijheid kan ook zeker hand in hand gaan met een superleuk uiterlijk. Een leuke jeans met een stoer vest of een leuk joggingpakje kan aan al die eisen voldoen en er ook nog eens superleuk uitzien.

Wat vind jij belangrijk aan kinderkleding?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.