Wanneer kies je voor een boekhoudprogramma?

Twijfel je over het aanschaffen van een boekhoudprogramma? Ga je voor een gratis programma of juist een betaalde versie. Het kan soms een wirwar zijn van programma’s. Hier lees je waar je op moet letten.

Wanneer kiezen voor een boekhoudprogramma?

Als kleine ondernemer kun je de boekhouding vaak goed organiseren met een programma als Excel. Misschien is het tijd voor een boekhoudprogramma omdat je groeit, het professioneler aan wil pakken of het proces wilt vereenvoudigen. Het is dus aan jou als ondernemer wanneer je kiest voor een boekhoudprogramma. Daar zijn geen richtlijnen voor.

Welk programma kies je?

Er zijn tientallen boekhoudprogramma’s te vinden. Enkele programma’s worden gratis aangeboden. Let hierbij wel op dat je vaak een minimaal pakket hebt, soms zo minimaal dat je vaak toch extra kosten gaat maken om de administratie goed bij te houden. Bepaal je budget en bedenk aan welke eisen het pakket moet voldoen. Een groter pakket brengt vaak meer kosten met zich mee maar heeft vaak meer mogelijkheden. Misschien is een groot pakket niet nodig en kun je het prima doen met een kleiner aanbod. Het kan zijn dat je als bedrijf gaat groeien, kies een programma dat met je meegroeit. Als je alles voor jezelf op een rij hebt is het een kwestie van vergelijken. Vergeet ook zeker niet om onafhankelijke reviews te lezen. Die geven vaak een goed beeld weer van de werking van het programma.

Boekhoudprogramma’s uitproberen

Je kunt vaak online boekhoudprogramma’s vergelijken en daaruit een selectie maken. Ook kun je vaak een boekhoudprogramma voor een bepaalde tijd gratis uitproberen. Op die manier kun je het programma echt gebruiken en ontdekken. Schroom niet om meerdere programma’s uit je selectie te proberen. Je kunt rustig de voordelen en nadelen op een rij zetten en daarna kun je de keus weloverwogen maken. Je zult even tijd moeten investeren voor het maken van de juiste keus maar uiteindelijk zal de tijdsinvestering zich terugbetalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.