5 x waarom opgroeien in Zuidoost Drenthe geweldig is

Ik heb soms het idee dat mensen uit de randstad denken dat hier in Drenthe niks te beleven valt. Ik wil laten zien dat het wel zo is. Sterker nog, opgroeien in Zuidoost Drenthe is geweldig!

 

opgroeien-in-zuidoost-drenthe

 

Natuur

Waar Drenthe bekend om staat, de mooie natuur. Ook in Zuidoost Drenthe heb je prachtige stukken natuur. Maar eigenlijk heb je altijd wel een bos of weiland op loopafstand. Lekker met je vriendjes spelen in de natuur. Vies worden, slootje springen en hutten bouwen. Wat wil een kind nou nog meer.

 

Genoeg te doen

Ondanks dat hier geen ‘big city’ is, is hier toch echt wel genoeg te doen. Zo schreef ik al eens over 9 gratis uitjes in Zuidoost Drenthe en zette ik de leukste dagjes uitjes voor het hele gezin ook al eens op een rijtje. Er is genoeg te doen dus.

 

We zien het voedselproces

Ik hoor je denken: huh? Maar overal om ons heen zie je hoe het voedselproces werkt. In het voorjaar zie je de boeren zaaien, je ziet het gewas groeien en tegen het najaar wordt het weer geoogst. Kinderen groeien hiermee op en weten precies hoe het werkt. In elk dorp kun je wel ergens verse eitjes kopen of groente in een kraampje. Hier groeien appels en peren gewoon aan de boom en zien we de stieren lopen in de wei. Wij zien waar eten eten vandaan komt en weten hoe het werkt. Mooi toch?

 

Ruimte

Als je kijkt wat je voor 2 en een halve ton in het westen koopt en hier in Zuidoost Drenthe dan zie je een wereld van verschil. Van flatje tot leuke vrijstaande woning. Wij kunnen gewoon meer kopen voor hetzelfde geld. De meesten van ons hebben dus ook een mooie tuin waar lekker in gespeeld kan worden. De meesten van ons kunnen alle kinderen een eigen kamertje bieden en genoeg ruimte voor ieders privacy. Ach ik weet het wel, in een flatje kun je ook ontzettend gelukkig zijn. Maar het heeft toch zeker voordelen.

 

Rust

Wij hoeven nooit ‘het groen’ op te zoeken voor de rust want we zijn er al. Het lijkt ook iets minder gehaast hier. Weinig prikkels doen een mens goed ­čśë

 

Geef toe, het is toch fijn wonen hier en opgroeien in Zuidoost Drenthe al helemaal.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.