‘Hoeveel kost mijn kind’ door Wietske van de Wollige Cactus

hoeveel-kost-mijn-kind

Elke maand vertelt een mama over de uitgaven. Ik wil alles weten. Van kleding tot boodschappen en dagjes uit. Vandaag Wietske van de Wollige Cactus. Wietske en haar man werken allebei veel en hebben ook nog een goedlopende webshop. Check even dat mooie huis en knappe kind <3

 

hoeveel-kost-mijn-kind

Wietske

 

Wie ben ik?

Ik ben Wietske en samen met mijn vriend Helder, waarmee ik net mijn 10 jarig jubileum heb gevierd (Happy dance), hebben wij een kanjer van een zoon Lino Uta. Lino is ondertussen alweer 5 *schrikt* – time flies! Verder hebben we twee meest schattige bunnies (big ones) ooit: Lucie en Alexander en zijn we net opa, oma en grote broer geworden van 7 kleintjes 😉 We wonen in België, net over de grens met Nederland en hebben een heel ruim rijhuis, eigenlijk te groot voor ons 3tjes, maar ideaal omdat mensen vanuit Nederland vaak blijven slapen en we in dit huis voldoende opslag ruimte hebben voor onze webshop.

 

 

Inkomsten

 

We hebben onze eigen webshop: www.dewolligecactus.be. Dit is een webshop met unieke lifestyle artikelen voor baby’s en kindjes tot ongeveer 12 jaar. Je kunt er echt van alles vinden: verzorging, outfit, speelgoed, ..
Hierin investeren we echt veel, omdat we hier uiteindelijk van rond willen komen zonder nog zoveel te werken. Een droom die we altijd gehad hebben en die hopelijk ooit werkelijkheid kan worden. Ik ben daarnaast kantoorverantwoordelijke bij een interimkantoor in België en werk 40 uur per week. Helder heeft lang 7 dagen per week gewerkt, waarbij 24 uur in het weekend als operator. Momenteel doet hij doordeweeks geen 5 dagen meer, zodat hij iets meer tijd heeft om met ons door te brengen, en ok.. ook een beetje mag rusten 😉

Veel mensen schrikken van de tijd die wij in werken steken, maar we willen, ook voor de webshop onszelf niet in schulden steken en hierin toch voldoende kunnen investeren (tijdelijke oplossing dus). Het grote voordeel is dat ik een bedrijfswagen heb, inclusief tankkaart waarbij ik onbeperkt kan tanken. Tripjes naar familie en vrienden in Nederland (wat voor ons toch 2,5u rijden is) kosten dan enkel wat tijd 🙂 Gelukkig moeten we niet op de kleintjes letten, maar we proberen dit soms wel. Onze ervaring is: als je er niet op let, geef je onbewust steeds meer uit.

 

 

Uitgaven

We huren ons huis dus dit is de grootste kostenpost. Daarnaast de standaard dingen als elektriciteit, gas, water, internet, tv, brandstof voor de andere auto, verzekeringen, belasting, .. Aan eten en drinken willen we naast onze maaltijdcheques die we beiden van ons werk krijgen (samen is dit ongeveer 15 euro per gewerkte dag) nog max. 50 euro uitgeven per week. Dit is wel inclusief alles: zeep, wasmiddel, konijnenvoer, netflixkaartjes, vaatwastabletten, ..

 

 

 

Verzorgingsmiddelen

Eigenlijk geven we niet zoveel hier aan uit. Dit kopen we vaak bij de Action, waar de leuke merkjes een pak goedkoper zijn. Vooral douchegels en deodorant. Voor Lino halen we altijd een speciale vaseline uit de toko, net als voor Helder speciale shampoo/crèmes. Natte toiletdoekjes voor Lino zijn billen, zit al bij het boodschappengeld in, en komen meestal van de Aldi.

 

Kinderkleding

Dit is mijn grootste zwakte (a)
Hoeveel per maand durf ik niet te zeggen, dit is zo wisselend. Maar iedere maand zeker iets. Ik kijk heel graag bij de Zara voor hem, maar de rest doe ik het liefst online. Support small is ons motto, vooral omdat we weten hoe leuk het is als mensen bij ons bestellen. Ik gok dat we per maand gemiddeld toch 150 euro kwijt zijn. Erg he? Aaargh I know. Dit is weer eens zo’n eye-opener waardoor ik straks weer een goed nieuw voornemen heb 😉

 

 

Opvang

In België mogen kindjes al vanaf 2,5 jaar naar school en bij onze school is er een voorschoolse en naschoolse opvang waarvoor je bij ieder beginnend half uur 0,80 euro betaald. Lino wordt meestal rond 08u gebracht en tegen 17u opgehaald. Helaas geen oma’s en of opa’s in de buurt die hierbij kunnen helpen.

 

Boodschappen

Waar doe je de wekelijkse boodschappen? Wat voor dingen koop je altijd speciaal voor de kinderen? Hoeveel geld denk je per maand extra kwijt te zijn aan boodschappen? We geven hier denk ik 125 euro per week aan uit. Maar hiervan gaat maar 50 euro van de rekening, de rest is met maaltijdcheques die we vanuit het werk krijgen. In Belgie gaan we vooral naar de Liddl en Aldi. Vaak doen we ook boodschappen over de grens en dan gaan we ook naar de Aldi, Albert Heijn en Jumbo. Lino eet eigenlijk alles met ons mee, het enige wat me zo te binnen schiet is volle melk, af en toe snoepjes, cornflakes en koekjes voor school.

 

Dagjes uit

Gaan jullie regelmatig weg? En wat doe je dan? Hoeveel geld denk je daar maandelijks aan kwijt te zijn?We gaan geregeld zwemmen met hem, daar ben je vaak tussen de 4,- en 10,- kwijt per persoon. Bij regenachtig weer gaan we weleens naar de bioscoop of naar een binnenspeeltuin. Voor de rest kunnen de uitjes ook een wandeling in het bos zijn of lekker naar het park gaan om te picknicken. Sommige maanden zijn we hier echt niks aan kwijt, andere maanden rond de 50 euro.

 

Speelgoed

Hoeveel geld besteed je bijvoorbeeld aan verjaardagen en feestdagen? Koop je daarnaast nog wel eens wat voor je kind?

Ons doel in 2018 is om minder vaak zomaar wat te geven aan Lino. Dit komt ook wel omdat we natuurlijk voor de webshop ontzettend veel leuke spulletjes kopen, waar je hem ook het liefst mee overspoelt. Verjaardagen geven wij altijd cadeautjes van rond de 10 euro aan familie, andersom gebeurt dit ook. Sinterklaascadeautjes zijn ook rond die prijs behalve door zijn suikeropa.
Met Kerst kopen we altijd één duurder speelgoed (dit jaar rond de 40 euro) en daarnaast dingetjes die hij nodig heeft, zoals: een nieuw dekentje, een elektrische tandenborstel, …

Abonnementen

Lino zit op zwemles, wat per les 9,- euro kost en waar hij iedere week naartoe gaat. Voor de rest alleen een abonnement bij Basicfit, wat vooral heel goed is voor de portemonnee van Basicfit.… Jups, wij zijn van die mensen die na 3 fanatieke weken duizend redenen hebben om niet meer te gaan om het vervolgens gewoon te vergeten (a)

 

Leestip: ‘Hoeveel kost mijn kind’ door mijzelf

 

Kapper

Hoe vaak gaan de kinderen naar de kapper en hoeveel ben je dan gemiddeld kwijt?Lino gaat om de anderhalve of twee maanden naar de kapper en per keer kost dit 10 euro. Dat vindt hij trouwens helemaal geweldig en noemt zijn kapper: Rasta 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.