Gastblog – Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten zul je misschien denken? Het is nu eenmaal niet de leukste bezigheid maar toch is het belangrijk om hier eens bij stil te staan. Met het afsluiten van een uitvaartverzekering voorkom je dat jouw nabestaanden met de kosten van jouw uitvaart achter blijven. De kosten voor een uitvaart lopen tegenwoordig al snel op tot 8.000 euro. Dit is een bedrag wat niet iedereen even achter de hand heeft. En bovendien zou je niet willen dat jouw nabestaanden hiervoor moeten opdraaien.

Als je besluit een uitvaartverzekering af te sluiten dan kunnen wij je adviseren dit op een zo jong mogelijke leeftijd te doen. Hoe ouder je namelijk wordt, hoe hoger de periodieke premie zal zijn. Als je op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit dan betaal je enkele tientjes op jaarbasis aan premie. Het ligt er natuurlijk wel aan wat jouw uitvaartwensen zijn. Je zult begrijpen dat als je een heel uitgebreide uitvaart wenst je meer betaald dan dat je het sober wilt houden. Het vergelijken van de verzekeringen is noodzakelijk om zo de goedkoopste uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartwensen

De uitvaartwensen zijn een bepalende factor als het aankomt op de hoogte van het te verzekeren bedrag. Het is dus belangrijk om jouw uitvaartwensen online vast te leggen. Het is overigens niet zo dat alles wat je vastlegt meteen bindend is. Je kunt bij de meeste verzekeraars op ieder moment jouw wensen aanpassen. Je doet dit online in een omgeving welke je toegewezen krijgt door de verzekeraar.

De uitvaartverzekering is helaas de enige verzekering welke je ooit nodig zult hebben. Het is daarom ook zo belangrijk om deze verzekering bijtijds af te sluiten. In Nederland heeft maar liefst 70% een uitvaartverzekering afgesloten. Niet zo vreemd als je weet wat de kosten voor een gemiddelde uitvaart zijn. En deze kosten stijgen jaarlijks. Het is dus ook verstandig een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten zodat jij nooit onderverzekerd raakt. Als je namelijk onderverzekerd bent dan zullen de nabestaanden alsnog voor de extra kosten opdraaien.

Welk verzekering past bij jou?

Zodra je eenmaal jouw uitvaartwensen voor jezelf duidelijk hebt gemaakt is het moment aangebroken om serieus te kijken welke verzekering bij jouw past. Wil je dat de uitvaart door de uitvaartverzekeraar geregeld wordt en dat de nabestaanden er bijna geen omkijken naar hebben? Dan is de natura verzekering de beste keuze. Bij een natura verzekering verzeker je je tegen de kosten voor de producten en diensten van jouw uitvaart.

Wil je echter meer keuzevrijheid en niet gebonden zijn aan een uitvaartondernemer welke aangesteld zal worden door de verzekeraar? Dan is de kapitaal verzekering voor jou een betere keuze. Bij de kapitaal verzekering bouw je een kapitaal op welke zal worden uitgekeerd zodra je komt te overlijden. Met dit kapitaal kunnen de nabestaanden de uitvaart organiseren. Je zult begrijpen dat er hierdoor meer vrijheid ontstaat dan bij een natura verzekering.

Vergelijken

Zodra je weet welke verzekering het beste bij jouw wensen aansluit kun je de uitvaartverzekeringen vergelijken. Hiermee zul je merken dat je een hoop op de premie kunt besparen. Al moeten we er wel bij zeggen dat je niet alleen naar de premie moet kijken. De voorwaarden van een uitvaartverzekering zijn eigenlijk veel belangrijker. Lees deze dus altijd goed door voordat je de verzekering definitief afsluit. Je sluit deze verzekering namelijk als het goed is één keer in je leven af. Neem dus de tijd om de juiste verzekering af te sluiten.

*Samenwerking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.