Een overleden dierbare dichtbij je

Gaan we gezellig doen Elke? Ja, sorry. Soms wil ik jullie iets vertellen of laten zien wat niet altijd gezellig en leuk is. Ik heb voor jullie een aantal mooie manieren op een rijtje gezet om je dierbare te herdenken.

Op welke manieren herdenken?

Als iemand is overleden waar je heel veel van hebt gehouden dan heb je gewoon de neiging om op een bepaalde manier die persoon dicht bij je te houden. Misschien een mooi altaartje in huis of een plek met mooie foto’s. Ik heb ooit bij iemand gezien die haar dochter had verloren dat ze een vitrinekast met al haar persoonlijke bezittingen in huis had staan. Ik kan me ook voorstellen dat je een mooie herinneringsboom wilt plaatsen waar je naar toe kunt gaan.

Een dierbare dichtbij je

Wat ik me ook ontzettend goed kan voorstellen is dat je je dierbare dichtbij je wilt dragen. Ik ken meerdere mensen die na overlijden een tattoo hebben laten plaatsen. De naam op een mooie manier vereeuwigd of een geschreven stukje tekst van de overledene. Ben je niet zo van de tattoo’s, denk dan eens aan bijvoorbeeld een mooi sieraad met een vingerafdruk of met een beetje as. Wat dat betreft heb je tegenwoordig van alles en nog wat. Kettingen, armbanden, hangers, bedels en meer.

Urnen

De tijd dat urnen er uit zien als een koffieblik is al lang voorbij. Het is een wereld waar ik totaal geen weet van had. Van een grote urn in een mooie vorm tot mini urnen in de vorm van een roos. Zelfs een urn voor je huisdier is tegenwoordig al heel normaal. Als er 1 ding steeds terug komt is dat rouwen op je eigen manier moet doen. Dit dus ook. Een lastige keus lijkt me, er zijn tegenwoordig ook zoveel keuzes wat dat betreft.

Ik ben heel benieuwd. Herdenken jullie iemand op een bepaalde manier?

*Samenwerking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.