Door Marjolein: Mijn dromen

Hoe ziet jouw ideale leventje eruit? Is het geworden zoals jij altijd voor ogen had?
Huisje boompje beestje? Een goede baan? Een baan waarin je je passie kwijt kunt? Een smak met geld? Geluk? Liefde?

 

 

 

Iedereen heeft dromen en wensen, maar of die allemaal uitkomen dat kun je nooit van tevoren weten.
Ieder wandelt zijn eigen pad. Het gaat met vallen en opstaan!
Letterlijk zoals mijn vader wel eens zei; je gaat een keer op je bek en dan komt het we goed!

 

 

Dromen

Vroeger toen ik klein was wilde ik altijd stewardess worden. Ik riep het al van kleins af aan. Toen mijn ouders zeiden dat ik beters toch een opleiding met een bredere uitstroom van banen en richtingen kon kiezen heb ik dat gedaan. Die tips en adviezen hebben er nu toe geleid dat ik mijn opleiding op de pabo heb afgerond. Om precies te zijn nu bijna 4,5 jaar. Heb jij de baan gevonden of doe je juist iets heel anders dan waarvoor je geleerd hebt?

Dan nog iets. Ik wilde de opleiding ergens anders volgen. Ik ben geboren in een plaatsje in Drenthe, Emmen om precies te zijn. Het komt nu steeds meer op de kaart door Wildlands en Emmen die gepromoveerd is naar de Eredivsie. Nu dwaal ik af. Wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat ik Emmen maar klein en saai vond. Ik wilde meer zien en zocht de uitdaging in Arnhem. Studeren en wonen.

 

Werken

Ik heb de afgelopen 4,5 jaar veel werkervaring op gedaan en tussen door raakte ik ook nog eens zwanger. Ik heb nooit de wens gehad om zwanger te raken voordat ik een vast contract zou hebben. Tja, die dingen lopen nu eenmaal zo. En kun je echt niet plannen, maar ik had een beeld voor mij.
iedere keer bewijzen wat ik kan en wie ik ben vind ik toch echt niet leuk meer. Gesprek hier, gesprek daar.
Ik heb nog steeds geen vast contract. Ik ben zelfs weer druk aan het solliciteren. Ik kan je zeggen het levert mij veel stress op. Heb jij een vaste baan? Wat doe je? En duurde het lang voordat je een vast contract kreeg?

Toen ik afstudeerde aan de pabo was er een vraag hoe ik mijzelf zou zien over 5 jaar, waarop ik geantwoord heb: een huisje, een vaste baan op een Jenaplanschool, een kindje en een lieve vriend.
Die lieve vriend, een huisje, en kind zijn er nu nog die vaste baan.

 

30

Dan is er nog die andere wens. Ik word dit jaar 30! Vreselijk, maar een tweede kindje is meer dan welkom. Maaarr…. ik blijf maar hameren op een vast contract. Zwanger en een zwangerschapsuitkering is totaal geen pretje, dat dus het liefste nooit meer!!
Ik zie soms moeders en lees soms verhalen over ouders met twee of meer kindjes en ben dan ook benieuwd hoe zij dit allemaal combineren. Hoe ervaar je dit?
Ik heb altijd een wens om twee kindjes te krijgen. Wie weet is het ons gegund? Ben ik nu een egoïst? Dat is wacht op een vast contract?
Wie weet waar ik over een jaar sta.
Ik hoop toch op een vast contract en een master opleiding die ik graag wil volgen. En ooit, ja ooit, een eigen gedichtenbundel te maken. Ik schrijf al jaren quotes/ gedichten. Sinds kort deel ik ze weer op mijn instagram account. Vind je het leuk om ze te lezen? Kom mij dan volgen.
Mijn vraag aan jou is heb jij een vast contract? Zo niet, hoe ervaar jij dat?

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog,
Liefs
Marjolein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.