DIY: Gedroogde bloemen in een lijst

gedroogde-bloemen-in-lijst

Bloemen drogen is hartstikke hip! Naast dat is het ook heel makkelijk om te doen en het staat ook nog eens geweldig. Ik maakte gedroogde bloemen in een lijst en laat jullie zien hoe.

gedroogde-bloemen-in-een-lijst

Good old times

Bij mijn oma stond vroeger al zo’n dingetje met gedroogde bloemen. Als kind vond ik het maar vreemd, wat heb je daar nou aan. Wel moest ik altijd even er aan ruiken. Maar nu ik zelf een tuintje met bloemen heb vind ik het superleuk om ze te laten drogen en er iets mee te doen. Ik besloot om gedroogde bloemen in een lijst te maken. Staat heel leuk en is ook nog eens ontzettend hip!

Gedroogde bloemen in een lijst

Nodig:

 • Bloemen
 • Een dik boek of bloemenpers
 • 2 dezelfde groottes aan fotolijsten

Zo moet het:

 1. Zoek eerst de bloemen die je wilt gaan drogen. Ik heb ondervonden dat de bloemen die van zichzelf al een beetje plat zijn goed te drogen zijn. Vooral de viooltjes zijn hier erg goed gelukt.
 2. Druk ze tussen een boek of pers plat, maar echt goed plat. Zorg dat ze een week of 3 tijd krijgen om te drogen.
 3. Zijn ze na een week of 3 plat en droog? Dan zijn ze ‘klaar’. Op zolder had ik door de verhuizing nog heel veel fotolijstjes liggen. Ik zocht 2 dezelfde formaten bij elkaar en kon de bloemen zo makkelijk tussen het lijstje leggen. Ik kwam erachter dat de bloemen toch een beetje gingen schuiven. Met een beetje kneedgum was dit probleem ook snel opgelost.

Tadaaa!

Best leuk geworden toch? Ik ben nu nog meer bloemen aan het drogen zodat ik een stuk of 3 lijstjes kan vullen. Ik wil straks bijvoorbeeld op vakantie ook bloemen zoeken die ik kan laten drogen. Als een soort van aandenken. Leuk idee toch! Niet echt iets voor jou? Je kunt ook badzout maken van lavendel of anders altijd nog schilderen op nummer voor volwassenen.

Meer ideetjes

Zin om meer zelf te maken? Bekijk hier al mijn DIY’s.

2 Comments

 1. Wat leuk!
  Vraagje: hoe deed je het met de kneedgum? Om de kneedgum onzichtbaar te maken maar zodat de bloemen niet gaan schuiven.

  Groet Martine

  1. Nou, ik deed de kneedgum aan de achterkant van het schilderijtje. Als je hem omdraait zie je de kneedgum wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.