Bellfor: gezond hondenvoer op insectenbasis

Steeds meer mensen maken zich zorgen over waar hun voedsel vandaan komt en welke effecten hun eetgewoonten hebben op het milieu. Dit omvat in toenemende mate ook voeders voor huisdieren.

Bellfor is een fabrikant die deze trend heeft onderkend en is een van de pioniers in Europa op het gebied van duurzaam hondenvoer. Voor dit doel vertrouwt het bedrijf op insecteneiwit als een ongebruikelijk en toch soorteigen alternatief voor veganistische producten voor honden, die helaas steeds vaker worden aangeboden.

Bellfor: Innovatie uit liefde voor honden

Bellfor is een door de eigenaar geleid familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in de productie van hoogwaardig hondenvoer. Kenmerkend voor de producten van het bedrijf is het volledig afzien van kunstmatige additieven en het gebruik van geselecteerde ingrediënten in de voedselkwaliteit.

Bellfor werkt nauw samen met een team van experts bestaande uit dierenartsen en voedingsdeskundigen om nieuwe variëteiten te ontwikkelen om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de voedingsbehoeften van honden.

Het doel is altijd geweest om hondeneigenaren te ondersteunen bij het op een passende manier voeren van hun viervoeters. Naast droog- en natvoer bevat het assortiment van Bellfor ook een verscheidenheid aan gezonde snacks en traktaties waaruit hondenliefhebbers kunnen kiezen.

Insecten in hondenvoer verlichten het milieu

Naast de klassieke varianten met lam, kip of vis, biedt Bellfor sinds enkele jaren ook hondenvoer met insecteneiwit aan. De larven van de zwarte soldaatvlieg, die als eiwitbron dienen, blijken een milieuvriendelijk alternatief te zijn voor het conventionele vlees.

De fokkerij verbruikt slechts ongeveer een tiende van de energie die nodig is om dezelfde hoeveelheid eiwitten uit rundvlees te produceren. Aangezien de larven zich voeden met plantaardig afval, is er geen extra land nodig voor de teelt van diervoeder.

Bovendien produceren ze geen methaan, dat vooral in de rundveehouderij in grote hoeveelheden wordt geproduceerd en een belangrijke bijdrage levert aan het broeikaseffect. Al met al is het insecteneiwit dat Bellfor gebruikt voor zijn hondenvoer een perfecte keuze voor alle eigenaren die streven naar duurzaamheid in de voeding van hun hond.

Insectenproteïne en soort-geschikte voeding

Natuurlijk kan milieubescherming niet het enige criterium zijn voor een verantwoordelijke hondeneigenaar bij de keuze van het voer. Minstens zo belangrijk is dat de viervoeter zijn voedsel tolereert en er is geen tekort.

Gelukkig kunnen insecteneiwitten hier ook overtuigen. Omdat het niet alleen alle essentiële aminozuren bevat, maar ook bijzonder verteerbaar blijkt te zijn. Aangezien insecten nog geen grote rol spelen in hondenvoer, hebben ze praktisch geen allergiepotentieel.

Hondenvoer op basis van insecten is daarom ideaal voor honden die lijden aan voedselallergieën of die over het algemeen gevoelig zijn voor hun voeding.

Een blik op het Bellfor-assortiment

Bellfor bood in eerste instantie slechts twee soorten droogvoer met insecteneiwit aan. Inmiddels is het assortiment echter aanzienlijk uitgebreid, zodat hondenbezitters nu kunnen kiezen uit ongeveer 30 verschillende producten op basis van insecten.

Naast natvoer zijn dat onder andere hondensnacks, natuurlijke voedingssupplementen en hoogwaardige verzorgingsproducten waarin het bedrijf de vele voordelen van insecten als grondstof heeft benut.

Als u een overzicht wilt krijgen en het innovatieve hondenvoer zelf wilt uitproberen, kunt u een overzicht van alle producten vinden op de Bellfor-website en meer informatie over het onderwerp hondenvoer met insecteneiwit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.