Mijn jongens – een wereld van verschil

Als ik erover nadenk vind ik het verbazingwekkend dat mijn 2 mannen beide dezelfde vader als moeder hebben. Maar het is toch ècht zo.

Wie ben jij?

Bij de echo’s viel het al gelijk op. Dit tweede jongetje is qua uiterlijk héél anders dan de eerste. Een ontzettend ander neusje en kinnetje. De geboorte van Luuk maakte het niet anders. Vol verbazing zat ik naar het kleine wondertje te kijken. Geboren met blonde haren terwijl Gijs een donker koppie had als baby, een heel ander gezichtje en ik had ook een heel andere bevalling.

professional mom?

Maar ja, een jongen blijft een jongen. Ik heb dit al eerder gedaan. Ik weet hoe ‘ze’ werken. Whaha think again. Dit nieuwe kind was tótaal anders. Na een maand was dat al duidelijk. Wat zeg ik, een week. Meneer wil niet ingebakerd worden, kon huilen als geen ander en het woord slapen kennen we nog niet zo heel goed. Dat was wel even anders dan Gijs. Die was in deze dingen juist het tegenovergestelde. Gijs was rustig en relaxed. Zelfs als baby al. Luuk was driftig en aanwezig.

Water en vuur

Nu Luuk 6 maanden is vallen de verschillen alleen maar meer op. Van Gijs die een rustige tevreden baby was naar Luuk die beweeglijk en ongeduldig is. Maar wat is het heerlijk, 2 van die verschillende jongens. We lachen om Luuk die met een half jaar al probeert te kruipen en zich nu al uit de kinderstoel probeert te wurmen en ik geniet van mijn heerlijke grote jongen die graag de rust op zoekt en urenlang met mij wil knuffelen. En ze zijn beide precies goed zoals ze zijn, helemaal zichzelf namelijk. O wat gaan we nog een avonturen beleven met beide jongens. Ik heb er zin in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.