Help! Hoe ga ik het doen met 2 kinders?

Ik heb z├│veel zin in straks. Eindelijk zijn we een gezinnetje van 4. Maar ik zie toch wel wat beren op de weg hoor. Hoe gaan we dat organisatorisch allemaal doen? Help!

Bijna..

Wat heb ik er een zin in. Straks hebben we gewoon 2 kindertjes in plaats van 1. Ik ben zo benieuwd hoe Gijs het gaat vinden als grote broer. Ik kan me best voorstellen dat het voor hem heel erg wennen is. Mama is niet meer allee voor hem, de baby huilt en soms moet Gijs even wachten. Het zal wel los lopen maar spannend is het wel. Net zoals voor mij. Hoe ga ik dat toch doen met 2 kleintjes?

Hoe dan?

Gijs en de baby schelen 5 jaar. Dat vind ik op heel veel vlakken fijn. Toch geeft het straks toch ook wel wat dingetjes. Ik moet om half 8 naar mijn werk. Dan moet mijn man Gijs naar school brengen met een baby. En die baby moet natuurlijk eerst de fles of borst. Die moet een schone luier en die moet kleren aan. Net zoals Gijs natuurlijk! Broodje eten, kleren aan, tanden poetsen. En hij is gelukkig wel al redelijk zelfstandig maar ik voorzie vooral heel veel stress!

En dit?

Het avondritueel is voor mijn rekening. Jan is ’s avonds aan het werk en dan ben ik dus met 2 kleintjes. Die moeten eten, die moeten in bad, in de pyjama nog even wat drinken, boekje lezen en dan op bed. En denk maar niet dat ze dan gelijk slapen. Daar kan ik best al een beetje tegen op zien hoor.

Komt vast goed?

Gelukkig ben ik niet de eerste moeder ter wereld met 2 kinderen. Er zijn zelfs alleenstaande moeders met wel 4 kinderen. Die kunnen dat ook. Dan moet dat bij mij ook goed komen toch? Hoe dan ook geniet ik nog heel even van mijn rustige tijd met 1 kindje ­čśë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.